Arkadaslar internetten reklamdan para kazananlardan vergi alinacagi olayi gercek. 1 ocakta yururluge girecek ama olayi net bir sekilde anlatayim.
Google adsense icin durumlar biraz farkli. Burda kasdedilen genel olarak alinan ucretlerdir. Yani ben siteme sizin reklaminizi yayinlarsam vergi vermek zorundayim.
Google adsense olayinda ise fatkli olan sey sudur. Google kazanctan sizden vergi tutarini kesip direkt devlete odeyecektir. Google playde oyle yapiyor. Ayni sistemi adsense uygular. Google playde kazandigim her 118 lira icin 18 lira Turkiye Cumhuriyetine vergi veriyorum. Kalan 100 liradan yuzde 30 kesinti yapiyor ve 70 lira aliyorum. Iste olay buna donecek cok telas yapmayin. Zaten bana soruyor vergiui biz mi odeyelim sen mi odersin diye.
Google odesin dersem 118 liradan 70 lira
Ben oderim dersem 118 liradan 88 lira veriyor.
Bende google odesin secenegini sectim. Sizde boyle bir secenek isaretleyip hic birseyle ugrasmayacaksiniz.
Yani su sekilde soyleyim. Sigarada bile fislerinize bakarsaniz yuzde 0 vergi gorunur. Bu vergi alinmadigi anlaminda degildir. Direkt fabrikadan vergiyi pesinen aliyor. Ayni olay bu sekilde olacak. Google dan toptan vergi alip bireysel kisilerden 2 3 lira icin tek tek ugrasmayacak. Siz sadece net kazanciniza bakacaksiniz. Alin size ss gondereyim umarim aklinizdakilere cozum olur
Ekleme: yayinlanan kararnamenin 1. Maddesi uyarinca Ödeme yapan kişinin vergi mükellefi olup olmamasına bakılmaksızın yüzde 15 vergi kesintisi, ödeme sırasında yapılacak yaziyor. Yani burada sizi baglayan birsey yok. Sadeve ucretinizde kesinti olacak. Gidip maliyeye tek tek islem yapmaniza gerek kalmayacak