lostyazilim
tr.link

Adsense yabancı tık "saldırısı"

8 Mesajlar 1.624 Okunma
lstbozum
tr.link

kemalunlu70 kemalunlu70 kıyıdan kopa kopa derine indik Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)
Herkese merhaba.
Bir adet forum sitem için Adsense'ye başvurmuştum birkaç gün önce ve kabul aldım. 3 gündür de site aktif ve tam 30TL gelir elde etmişim. Ve 59 tıklama almış reklamlar.

Ancak sorun şu ki, bu tıklamaların 25 tanesi ve kazancın 5.20TL'si Türkiye'den. Geri kalan 34 tıklama ve 25TL yabancı tıklarla gelmiş. Sorun ise sitenin arama motorunu hedeflemeyen kendi içinde bir forum olması. Bu da büyük ihtimalle VPN ile reklamlara tıklandığı fikrini getirdi aklıma.

Buraya kadar aslında benim açımdan hava hoş gibi dursa da bu durum böyle giderse büyük ihtimalle Google hesabı uçuracak. Bu durumu nasıl engelleyebilirim, ne yapabilirim?

yalnız kalırım sanma, mutsuz olurum sanma
wmaraci
reklam

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
İlginç durum, VPN ile girilip tıklanma normal Adsense bunu ay sonunda yer mi emin değilim. Böyle bir durum ise hesabın uçması normal.
Adsense hesabınızda girişler için ülke kısıtlaması varsa onu inceleyin belki bir çözüm olur. Olduğunu sanmıyorum ama iyi inceleyin. Bu girişler Backlink girişi de olabilir. Analytics ten tıklamaların hangi linklerden geldiğine bakın, belki bir yol gösterir.
kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)
enerjiveguc Analytics verilerine baktım. Çoğu giriş direct olarak gözüküyor, arada birkaç tane de arama sonucu ile giriş yapan var yurt dışı kaynaklı. Bu verileri de görünce VPN ile birisinin tıkladığına iyi emin oldum. Özellikle de site forum olduğu için bu olasılık çok büyük ihtimalle gerçek kişi gibi duruyor.

Yapmam gereken bir şey var mı, Google'a bildirmek gibi? Geçersiz tıklama olarak bildireceğim ama bot gibi bir şey de değil, birisi gidip tıklıyor günde 5-6 defa. Ne yapsam bilemiyorum.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

kemalunlu70 adlı üyeden alıntı

enerjiveguc Analytics verilerine baktım. Çoğu giriş direct olarak gözüküyor, arada birkaç tane de arama sonucu ile giriş yapan var yurt dışı kaynaklı. Bu verileri de görünce VPN ile birisinin tıkladığına iyi emin oldum. Özellikle de site forum olduğu için bu olasılık çok büyük ihtimalle gerçek kişi gibi duruyor.

Yapmam gereken bir şey var mı, Google'a bildirmek gibi? Geçersiz tıklama olarak bildireceğim ama bot gibi bir şey de değil, birisi gidip tıklıyor günde 5-6 defa. Ne yapsam bilemiyorum.

organik ziyaretçi ise bir şey yapmana gerek yok. Spama düşer mi orasından o kadar emin değilim. çok yoğun bir tıklama olsa düşer ama az sayıda tıklama için olmaz gibi geliyor. Tabi tecrübe etmiş arkadaşlar daha iyi bilgi verir. Ben mantıksal yönünden değerlendirdim.
kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 29.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 774
  • Beğeniler 294 / 295
  • Ticaret 3, (%100)

enerjiveguc adlı üyeden alıntı

İlginç durum, VPN ile girilip tıklanma normal Adsense bunu ay sonunda yer mi emin değilim. Böyle bir durum ise hesabın uçması normal.
Adsense hesabınızda girişler için ülke kısıtlaması varsa onu inceleyin belki bir çözüm olur. Olduğunu sanmıyorum ama iyi inceleyin. Bu girişler Backlink girişi de olabilir. Analytics ten tıklamaların hangi linklerden geldiğine bakın, belki bir yol gösterir.

Google'a bildireyim mi bildirmeyeyim mi diye düşünürken 1 aylık güzel bir reklam engeli yediğimi öğrendim. Kötü bir ders oldu, düşünmeden direkt bildirmek lazımmış :)

Exced Exced WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Okul Okuyorum
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 45 / 37
  • Ticaret 1, (%100)
burayı kullanın bu tip durumlarda..

https://support.google.com/adsense/contact/invalid_clicks_contact
kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

kemalunlu70 adlı üyeden alıntı

Google'a bildireyim mi bildirmeyeyim mi diye düşünürken 1 aylık güzel bir reklam engeli yediğimi öğrendim. Kötü bir ders oldu, düşünmeden direkt bildirmek lazımmış :)

Geçmiş olsun, Bazen ilk düşündüğün doğru oluyor demek ki...
kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

tamer41 tamer41 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 49 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
Geçersiz tıklama linkini yukarıda vermişler. Hava hoş diyorsun ama , aslında hiç hoş değil.

Bir gece ansızın Hesabını kapattıklarında havayı görürsün :) Hemen bildirmen gerekli. Benim bu şekilde hayatımı kararttılar, benden söylemesi.
kemalunlu70

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al