lostyazilim
tr.link

Adsense Yüksek kazanç?

10 Mesajlar 2.392 Okunma
lstbozum
tr.link

NeoEkonomi NeoEkonomi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)
Arkadaşlar, günde ortalama bir gelir elde eden sitemde dün adsense gözlerimi yaşatmış. 1.42TL tk başı vererek 35TL sadece bir siteden kazandrma imkanı sağlamış. Okuyorum çoğunun geliri düşdüğünü düşük tık ücretleri aldıkların vs vs yazıyorlar bendeki bu fırlama hayra alamet mi diye size sormak istedim.

Bu bir sitemdeki reklam boyutunun kazancı baktım diğer reklam birimleriyle aynı gösterime sahip hani ekstra bir durum yok, diğerlerinin tıklanma oranı 0.11 iken bunun oldukça yüksek. Sizce bir risk taşır mı yani google sahte vs düşünür mü yoksa bu tamamen normal yüksek kazançlı bir reklam biriminden mi kaynaklı?

Şu an diğer tüm istatistiklere ve analysticse bakarak hangi reklam verenen hangi reklamı ve ne türde olduğunu araştırıyorum. Bulursam sadece onu yayınlayacağım :)) Teşekkürler.

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam google adsense de raporlarda bu tıklamaların hangi ülkeden geldiğine bakar mısınız ? Büyük olasılıkla yurt dışı tıklama almışsınız ve o da ortalama tbm'nizi yükseltmiş. Google açısından sorun olur mu sorusuna ise : Hiç bir sorun olmaz. Şayet geçersiz bir tık ise google zaten bunu hesabınızdan düşecektir.
lodos

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

• Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Hocam google adsense de raporlarda bu tıklamaların hangi ülkeden geldiğine bakar mısınız ? Büyük olasılıkla yurt dışı tıklama almışsınız ve o da ortalama tbm'nizi yükseltmiş. Google açısından sorun olur mu sorusuna ise : Hiç bir sorun olmaz. Şayet geçersiz bir tık ise google zaten bunu hesabınızdan düşecektir.

aynen geçersiz bir tık olsa dahi tık başını yine google belirler sahte tıka yüksek vermiyor ki. Bu arada hayır tıklama yurt içinden :)

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

NeoEkonomi adlı üyeden alıntı

aynen geçersiz bir tık olsa dahi tık başını yine google belirler sahte tıka yüksek vermiyor ki. Bu arada hayır tıklama yurt içinden :)

Ek Olarak:

O zaman Acemi Adwords reklam verenine denk gelmişsiniz. Korkmanızı gerektirecek birşey olduğunu sanmıyorum. Sonuçta o ücreti size google verdi dimi :)
yasinolmez

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

O zaman Acemi Adwords reklam verenine denk gelmişsiniz. Korkmanızı gerektirecek birşey olduğunu sanmıyorum. Sonuçta o ücreti size google verdi dimi :)

yok şüpheden ziyade bi merak soriyim dedim geçmişte googleın gözümüzün üstünde kaşımız var diye engellediği dönemleri gördüğümüz için :)

Şimdi o acemi reklam verenenin hangi yazıma hangi türden vs reklamı bulma peşindeyim :D

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

NeoEkonomi adlı üyeden alıntı

yok şüpheden ziyade bi merak soriyim dedim geçmişte googleın gözümüzün üstünde kaşımız var diye engellediği dönemleri gördüğümüz için :)

Şimdi o acemi reklam verenenin hangi yazıma hangi türden vs reklamı bulma peşindeyim :D

O reklamı bulmanız imkansısz gibi birşey. Şöyle düşün belki de sitenizde yayınlanan bu reklam Kullanıcı tabanlı bir reklamdır. google cerezleri tarayıp kullanıcının ilgi alanına bağlı olarak reklam çıkarabiliyor. adam sektorel ve rekabeti yüksek bir siteye girmiştir sonra arama yaparak sizin siteye girdi reklam olarakta ,daha önce girdiği sitelerle alakalı bir reklam yayınlandı vs :)
emre57

kişi bu mesajı beğendi.

yasinolmez yasinolmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Görsel İletişim Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
acemi adwords vakası gibi görünüyor hocam her webmaster'ın başına gelir diyolar bana daha hiç denk gelmedi :D

uslanmaz91 uslanmaz91 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Baggi Tekstil A.Ş
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad E** U**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 100 / 104
  • Ticaret 15, (%100)
Aynı olay 5 şubat kazancımda banada denk geldi, Normalde 4-5 Tl civarı veren sitelerimden bir tanesi dün 22,57 TL verdi :)
Ama bendeki durum biraz farklı sitedeki hit %100 arttı bi konu sayesinde.

Sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum arkadaşların dedikleri gibi geçersiz tıkları zaten google görmezden geliyor. :)

Percus Percus Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Coder
  • Konum ABD
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 0 / 112
  • Ticaret 47, (%100)
bravo bence . Adsenseden de bir sorun olmaz korkma

• Üyelik 29.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ekonomist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1111
  • Beğeniler 109 / 251
  • Ticaret 23, (%96)
bu arada tespit ettim hangi yazıma bu kadar fazla ödediğini analysticsten hemen çıkıyor :) ama arkadaşlar rekabet gereği burada açıklayamam şimdi o yazıya yoğunlaşıp bu tür tıklamaları arttırma amacındayım.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al