Konu : Hatalı, kulaktan dolma fikirlerin paylaşımına ithafen emek verilen Google Adsense ve Adwords bilgilerinin paylaşımı, Adsense reklamları yayınlama projesi.

Açıklama : Bu açıklama ile İnternet üzerinde dolaşan çeşitli yorumların Google Adsense ve Adwords reklamlarını kullanan kişileri nasıl yanlış yönlendirdiği heveslerinin çöpe gittiği hakkında bilgi vermek istedik.

Site: http://www.adsenseweb.com

Birçok Google Adsense kullanıcısının bildiği gibi tıklama başına en çok kazandıran kelimelerden biri “Adsense” ve “Adwords” kelimeleridir. Diğer hesapların dışında sıfırdan bu kelimelere koşturan bir web sitesi yapalım dedik. Hedefin zor, zorluğun dışında önü kesilebilecek bir proje olduğundan kuşkularımızda yok değildi. Ama asıl bizi rahatsız eden proje hakkında başkalarının yorumları ve bu yorumlar eşliğinde ümitlerin tükenmesi oldu. Neyse ki bildiklerimizde yanılmadık ve beklediklerimiz oldu. Bu yazıyı bu tür konularda ümitleri tükenen Adsense ve Adwords reklamları kullanan arkadaşlara ithafen yayınlamak istedik.

Adsense reklamları hakkında bilgi veren Adwords reklamları hakkında bilinmesi gerekenlerin anlatıldığı bir web sitesi hazırlamak istedik, bunun için adsenseweb.com şeklinde bir alan adı aldık. Proje için tasarım sonrası tecrümelerimizden esinlenerek yaklaşık 30 sayfa hazırladık. Bu işlemler alan adının alımından itibaren yaklaşık 3 hafta içerisinde tamamlandı.

3. Hafta sonunda Adsense hesabı için başvuruda bulunuldu. Yaklaşık 7-8 defa uygunsuz, geçersiz reklam politikası şeklinde açıklama aldık. Bu süre içerisinde tüm sayfalar Google tarafından indekslendi fakat 20-30. sayfalarda listelenmeye başladı. İşte tam burada, yok Google kendi projelerini anlattığı için kabul etmez, filtreye girer, ilk sayfalarda istediği kadar iyi olsa da listelemez gibi açıklamalar aldık. Evet doğru yaklaşık 1 hafta 20. sayfalarda listelendi site. Her ne kadar tecrübelerimize güvensek de azda olsa ümidimizi yitirmedik.

Sonunda (4. hafta başında) Google Adsense reklam sistemine web sitesini kabul etti ve arkasından siteyi yaklaşık 20 hedef kelimede 1 ve 2. sayfalarda listelemeye başladı. Doğal olarak ziyaretçi trafiği de artarak bir projeyi deha tamamlamış olduk.

Google Adsense reklamları teknikleri, Adwords reklamları maliyet düşürme, yapılmaması gerekenleri gibi konuların rekabet zorluğu dikkate alınarak farklı projelerde Türk arkadaşların başarılı olabilmesi için ilgili web sitesinin içeriği eşliğinde aşamalarını paylaşmak istedik.

Umarım bir Türk olarak projelerinizde gerçek yapılması gerekenleri yapar ve başarılı olursunuz.