-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
B** Ş**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
Arkadaşlar ornek.com(örnektir) alan adı ile başvuru yaptım adsenseye ve kabul edildi.2.onayda oldu.Ben şimdi yeni bir site satın alacağım ve satan arkadaşın adsensesi mevcut.Ben kendi reklamlarımı koyabilir miyim adsense açısından bir sıkıntı yaratır mı ?
GALATASARAY!
NavarinTR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Görsel Tasarım Uzmanı ve Sanat Yönetmeni
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Siteyi satın aldığın kişiden senin Adsense ID numaranı kendi Adsense hesabını kullandığı mail hesabından Adsense yetkililerine bildirmesini istemelisin.
Benim başıma bir olay gelmişti birisinden site satın aldım ve onun Adsense kodlarını silerek kendi kodlarımı yapıştırdım. Siteyi aldığım şahıs tam bir sene sonra beni Adsense yetkililerine şikayet etmiş. Adamlar doğal olarak benim tüm gelirlerimi bu şahısa aktardılar. Çünkü o şahıstan web sitesini satın aldığıma dair ya da o şahsın web sitesini bana sattığına dair elimde hiçbir kanıt yoktu.
Başınız bu konuda yanmasın. Bana tam 14.532 TL'ye mâl olmuştu bu hatam. Nasıl bir oturduysa içime bu rakamı unutamıyorum.
Yapacakların:
1. Siteyi satın aldığın kişi, onun Adsense hesabının bağlı olduğu mailden sana siteyi sattığına dair bir mail göndersin.
2. Siteyi satın aldığın kişi, onun Adsense hesabının bağlı olduğu mailden Google Adsense'e senin Adsense Kimliğini bildirsin.
Not: Google, %99 oranla gmail.com üzerinden yapılan yazışmaları kanıt olarak kabul eder.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Adsense hesabı kişiye aittir, siteye değil. Dolayısıyla aldığın sitede yer alan Adsense kodlarını silip kendi kodlarını ekleyebilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci,Web Developer
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
NavarinTR adlı üyeden alıntı
Konu hakkında yanlış bilgi vermeseniz iyi olurdu.
Siteyi satın aldığı kişi ileriki zamanlarda "
bu adam sunucuma benden izinsiz girip tüm Adsense kodlarımı kendi kodlarıyla değiştirmiş" diye şikayet ettiği zaman Google sitenin ilk sahibini takacaktır. Ve siz ne yaparsanız yapın siteyi o adamdan satın aldığınızı ispatlayamazsanız tüm gelirleriniz o adama aktarılır.
Bu durumu yaşadım. Satın aldığım siteyi kendi sunucuma taşımış olmama rağmen, domain transferi yapmış olmama rağmen, Google beni hacker'lıkla suçlayıp Adsense hesabımı engellemişti.
nasıl ispatlayamıyoruz orasını anlamadım ? ftp hosting domain hepsi bende siteyi google webmaster toolsdan benim hesabıma doğrulatırsam zaten sitenin benim olduğunu kanıtlamış olurum istediği kadar itiraz etsin...
Coder on the Road | https://twitter.com/coderontheroad