Arkadaşlar merhaba. Biz bir arkadaşımla bir site açtık, ki kendisi www.damalibayrak.com'dur, sonra birbirimize neden AdSense almayalım dedik ve başvurduk.
İlk iki başvuruda "yetersiz içerik" yedikten sonra üçüncü başvuruda kabul edildik. Dün kazara kabul edildiğimizi öğrendim, çünkü mail filan gelmiyor, rastgelmeniz lazım.
Velhasıl biz gece 1 gibi bunu fark edip reklamları siteye koyduk. Sonra ben bi çıktım yürüdüm geldim, baktım reklamlar da çalışıyor hesap da aktif. Tam uyuyacaktım "acaba bu nanenin iOS uygulaması var mıdır" diye düşünüp marketten uygulamasını buldum. İndirdim, hesabıma giriş yaparken "böyle bir hesap yok" uyarısı aldım.
Hemen işkillendim ve bilgisayarı açtım. Kontrol ettiğimde gerçekten AdSense hesabımız kaldırılmıştı. Sonra tabi delirdim. Neden olduğuna dair bir mail gelmemiş, ulaşacak bir telefon, bir mail zaten yok. Ancak böyle körü körüne başvuruyorsunuz.
Elalemin çöp içeriklerle, bottan çekerek oluşturduğu içerik siteleri bile rahat rahat AdSense alırken bizim her bir içeriği için saatlerimizi harcadığımız sitemiz neden Google bey tarafından uygun görülmüyor? Bunu anlayamıyorum.
Her neyse. Durum kısaca bu. Şimdi sizce ne yapmam gerekiyor?
Ayrıca hesapta bir gariplik var mıydı? Vardı. Saat 1-4 arası aktifken 28 TL kazanç görünüyordu. O sırada siteye 100-200 civarı tekil hit gelmişti ama bana da açıkçası bu AdSense denen yer bu kadar kazandıracak bir yer gibi görünmüyor. Ne kadar kazandırır bilemiyorum zaten ilk defa kullanıyorum. Reklamlara da ne ben tıkladım ne başkasına tıklattım. Çok garip. Herhalde spam olarak algılasalar bi mail atarlardı diye düşünüyorum.