İnsanlar ürünlerini tanıtmak için reklamlara ihtiyaç duyarlar. Bir ürünün tanıtımını ne kadar iyi yaparsanız, bu size yol su elektrik olarak dönmese de insanların ürününüz hakkında daha fazla fikir sahibi olmalarını sağlar. Diyelim ki dünyada eşi benzeri olmayan bir şey buldunuz; ama reklamını yapamıyorsunuz. Ne işe yarar? Kimler faydalanabilir? İşte bu noktada reklamcılığın gerek ürünleriniz, gerekse web siteleriniz üzerinde etkisi büyük olacaktır.

Reklamcılığın geniş bir alanı var fakat bizim odaklanacağımız nokta bizim bunu nasıl kazanca dökeceğimizdir. Eğer bir websiteniz varsa Adsense ve bunun gibi birçok ağ yardımıyla reklamverenlerin reklamlarını siteniz üzerinde yayınlayarak para kazanabilirsiniz.

Google Adsense web sitenizin içerik sayfalarında içeriğin konusuyla ilgili Google reklamları gösterilmesini sağlar ve siz de bu reklamlara yapılan her geçerli tıklama için para kazanırsınız.

“Ne kadar kazanırım?” diyorsanız bu sitenizin Google’ın gözünden değerine, içeriğinizin kalitesine ve reklamını yaptığınız konuya bağlı olarak değişecektir. Geçerli tıklama kavramının ne olduğunu daha detaylı bilmek isterseniz Adsense’nin Program Kurallarını incelemek için tıklayınız.

Bu sistem ile daha çok para kazanmak için;

Adwords’de reklamverenlerin hangi konulara daha fazla reklam bütçesi ayırdığını,
Hangi dilde hangi kelimelerin daha fazla kazandırdığını,
Kelimelerdeki rekabet ve aranma oranlarını,
İçeriğinizin ne derece kaliteli olduğunu ve size nasıl bir dönüşüm sağlayacağını,

iyi tespit etmeli ve bolca araştırmalısınız. Çünkü Adsense bol rekabetin yaşandığı bir ortamdır ve önemli olan da sizin bu ortamda doğru seçimleri yapmanızdır.

Devamı ve Detaylı Bilgi İçin Tıklayın