wmaraci reklam

Google'dan Daha Çok Kazanmak için

2 Mesajlar 914 Okunma
smmexpress

beycemm beycemm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 169
  • Beğeniler 11 / 21
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar şöyle bir makale yazdım, eğer eksik kalan yanları varsa ekler misiniz?
Amacım daha fazla faydalı olabilmek

"Maalesef ülkemizde websitelerine gereken değer verilmemektedir. Dünya reklam tekeli olan Google Adsense Reklam hizmetinde son yıllarda ülkemize vermiş olduğu reklam ücretleri bayağı kısmış ve bu da Türk webmasterlarını yabancı site açma veya niche site dediğimiz site açmalarına neden olmuştur. Özellikle teknoloji sitelerinin gelir kaynağı ciddi seviyelerde azalma eğilimi göstermektedir.

Webmasterlar, veya blog sahipleri daha değişik alanlara yönelmek zorunda kalmışlardır. Özellikle hiç alakası olmadığı halde moda veya bayan siteleri açan webmasterların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Google’dan başka firma mı yok diyenlere ise tek cevabım piyasada maalesef Google ile yarışabilecek firma yok. Diğerleri yanından bile geçemezler.

Ama şu da bir gerçek ki, aynı sitenin İngilizce veya diğer Avrupa dilleri ile açmış olsa bir webmaster, Google kazancı emin olun en az 3 katına çıkacaktır. Bu da şahsen beni derinden etkilemektedir.

Neyse şimdi başlığa geri dönmek istiyorum, Türkiye Websitelerinden Para Kazanma Rehberi idi konumuz.

Kısa bir giriş yaptık müsadenizle devam ediyorum.

1 Hit Çok önemli midir?

Elbetteki önemlidir ancak siz bir Niche Site açarsanız emin olun çokta önemli değildir.

Sabahtan beri Niche, Niche diyorsun kardeşim nedir bu Niche Site dediğinizi duyar gibi oldum.

Niche Site Nedir?

Kısaca Niche siteye aklınızda kalması için örnek vermek istiyorum. Arkadaşımın traktör forumu var günlük 1000 tekili var, aylık kazancı ne kadar biliyor musunuz?

2000Tl Google'dan kazancı var.

Şaşırdınız değil mi, işte bu Niche sitenin gücü

Şimdi kelime manası olarak Niche site ;

Arama ve rekabet oranı düşük, amaca yönelik hazırlanmış, belli alanlara ihtiyaçlara ait kelime öbekleri ile oluşturulmuş sitelerdir. Esas olanpopüler kelimeler değilde dar kapsamlı kelimelerdir. Örnek Spor kıyafetleri ile makale yazmak yerine Bayan Nike Classic Cortez Nylon ile ilgili makale yazmak daha çok kazandırır. Yani olayın özüne indiğiniz makaleye daha fazla fazla ödeme yapılmaktadır.

Niche ile ilgili işinizi kolaylaştıracak Analiz Siteleri de mevcuttur, Bunlar

1- Google Trends
2- Google Inside
3- Google Suggest

Bu kelimelerin sıkça geçtiği, niche makaleler yazıp veya yazdırıp sitenizde yayınlamanızın para kazanmanız adına çoook güzel etkileri olacaktır.

Yeter ki bu spesifik kelimeler kullanılmış makale sayısı bol olsun. Emin olun bunlara dikkat etmeniz durumunda daha çok kazanacaksınız.

Bu Niche kelimeleri Nereden Bulabilirim Dediğinizi de Hissettim?

Arkadaşlar reklama en fazla para harcayan siteler örneğin Türkiye’de sahibinden, gittigidiyor. Dünya da Amazon, Ebay, Clickbank bunların içine girin enm çok satılan en popüler ürünlerle ilgili makale yazın. Bol bol bu kelimeleri kullanın.

Bir Niche site açtığınızda ve de maksimum hite ulaşmanız durumunda artık sırtınızın yere gelmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

2- Google Analytics’in gücünden faydalanmak

Analytics içine girdiğinizde AdSense–>AdSense Sayfaları içine girdiğinizde size en kazandıran 50 reklamın 1 aylık rapor alın.

Orada AdSense eBGBM oranı diye bir sekme var, Kısaca bin gösterim başına maliyet sekmesi, burada reklama en çok para harcayan firmalaı tespit ederek onlarla ilgili makale yazabilirsiniz. Örneğin bende 1. sırada Facebook görünüyor, sırasıyla mutfak köşe takımları, salon dekorasyonu,windows, avea sırasıyla gidiyor.

Demek ki reklama en çok para harcayan firmaların Niche kelime kullanarak makalelerini yazmanız size ek getiri sağlayacaktır.

3- Yabancı sitelerden faydalanmak

Maalesef ülkemizde kopyala, yapıştır mantığı ile site açan çoktur ama bu mantıkla Google a bile kabul edilmezsiniz. Para kazanan yoktur. Özellikle yabancı forumlardan çok kaliteli makaleleri dilimize çevirip (niche makaleleri) güzel gelirler elde edebilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar ama aklıma geldikçe yine burada paylaşacağım. Sizlerde unuttuğum kısımları yorum yazarak bana öğretebilir, hatırlatabilirisiniz.

Şimdilik kalın sağlıcakla"

Kaynak olması bakımından daha neler eklenebilir bu makaleye.
Yorumlarınız önemli arkadaşlar....
 

 

sanalonay.com hızlı ve güvenilir mobil onay
wmaraci
reklam

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)
guzel yzı sağolun niche için fikir arıyordum. hocam reklama en cok para harcayan firmaları tam olarak nasıl tespit ettiniz
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al