lostyazilim
tr.link

hangisi doğru çözemedim görüşleriniz (adsense tıklanma oranı)

8 Mesajlar 1.361 Okunma
acebozum
tr.link

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
arkadaşlar öncelikle merabalar size danışmak istediğim 1 kaç konu var yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim ;

şöyle başlayalım blogger kullananlar bilir blogger a giriş yaptıktan sonra soldaki menüden istatistikler menüsü var oraya giriş yaptığımda yaklaşık olarak son hitlerimi paylaşıyorum 5k -6k civarında resimde koyuyorum hatta;

yukarda da gördüğünüz gibi hit 5 k civarında ; ancak google analytics girdiğimde bu rakam şöyle değişiyor;

ayrıca tabiki adsense gelince hepsinden farklı ;oda ;

yani anlayacağınız hiçbirşey anlamadım topralayacak olursa asıl sorularıma gelelim;

Sorum 1 : bu adsense hesabımı iki farklı onaylı sitemde kullanıyorum bu sıkıntı olur mu ? Yani 2 siteye eklediğim için gelir kaybına uğrarmıyım ?
Sorum 2 : birde 3 den fazla kesinlikle reklam alanım yok her hangi bir uyarı felan da almadım ; sizce reklam yerleşimi iyi mi profesyonel yardım almam lazım mı
Sorum 3 : yukarda da belirttiğim gibi iki farklı sitede kullandığımı söyledim diğerine 2 aydır haber atmama rağmen gün içinde hemen hemen aynı kazanıyor sebebi nedir ikiside aynı sektör diyebilirim
son olarak tıklama kazanc oranını nasıl artırabilirim ki 1 k bile olsa en düşük arkadaşlara bakıyorum ortalama 10 tl para kazanırken ben 2 tl anca kazanıyorum şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için
not : Mantıklı açıklama yapan arkadaşlara site linki PM atılacaktır.

elektronikssl
webimgo

ismailweb ismailweb Mühendis Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 349
  • Beğeniler 4 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
analytic doğrudur
aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

size yol gösterebilirler fakat yalnız yürümek zorundasınız !

yakupahmet yakupahmet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 180
  • Beğeniler 30 / 19
  • Ticaret 2, (%100)
1-) hiçbişi olmaz istediğin kadar kullan
2-) sıkıntı yok zaten 3 den fazla koyanda reklam gözükmüyor izin vermiyor
3-) reklam yerleşimi ile alakalı olabilir

Ve bncede analitik doğru
aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

Başarılıyı taklit edersen başarısız olduğunu kabul etmiş olursun

• Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar çok sağolun

wmaraci
wmaraci

Gerbelas Gerbelas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 73 / 73
  • Ticaret 10, (%100)
Bir blogger kullanıcısı olarak gözlemlerim.
1. Adsense hesabınızı 500 sitede kullanabilirsiniz.
2. Görüntülenen bir sayfanıza maksimum 3 adet görsel reklam, 3 adet bağlantı reklamı koyabilirsiniz. Sıkıntı değildir ve yasaldır.
3. Blogger panelindeki hit istatistikleri tekil kullanıcı değil, sayfa görüntülemesidir. Ayrıca gece 03:30? gibi sıfırlanır ve yeni günün istatistikleri başlar. Adsense'teki istatistikler gece 00:00 saatlarinde sıfırlanır ve yeni günün istatistikleri başlar. Adsense'teki istatistikler (anladığım kadarıyla) toplam oturumu gösterir. Örneğin bir bilgisayardan iki farklı oturum olursa, 2 olarak hesaplar.
Analytics'teki ''kullanıcılar'' tekil hiti ifade eder. Yani o gün, sitenize kaç ayrı bilgisayardan girdiğini ifade eder.
aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)

Gerbelas adlı üyeden alıntı

Bir blogger kullanıcısı olarak gözlemlerim.
1. Adsense hesabınızı 500 sitede kullanabilirsiniz.
2. Görüntülenen bir sayfanıza maksimum 3 adet görsel reklam, 3 adet bağlantı reklamı koyabilirsiniz. Sıkıntı değildir ve yasaldır.
3. Blogger panelindeki hit istatistikleri tekil kullanıcı değil, sayfa görüntülemesidir. Ayrıca gece 03:30? gibi sıfırlanır ve yeni günün istatistikleri başlar. Adsense'teki istatistikler gece 00:00 saatlarinde sıfırlanır ve yeni günün istatistikleri başlar. Adsense'teki istatistikler (anladığım kadarıyla) toplam oturumu gösterir. Örneğin bir bilgisayardan iki farklı oturum olursa, 2 olarak hesaplar.
Analytics'teki ''kullanıcılar'' tekil hiti ifade eder. Yani o gün, sitenize kaç ayrı bilgisayardan girdiğini ifade eder.

çok teşekkür ederim kardeşim ama tıklama oranı ne yaparsam yapıyım hem düşük bunun için ne yapılmalı

Gerbelas Gerbelas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 73 / 73
  • Ticaret 10, (%100)
Şu tıklama oranından, maalesef benim gibi birçok blogger olumsuz etkileniyor. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bazı forumlarda adsense reklam yerleşmesi yapanlar, blogger siteler için hizmet vermiyorlar. Ben de profesyonel yerleşim düşündüm; ancak ilgili kişiler, blogger sitelerle ilgilenmediler. Normal şartlarda, yazı başında, yazı sonunda ve sidebarda olan reklamlar çok tıklanır. Ben de tüm yerleşimleri denememe rağmen değişen pek bir şey olmadı.
Tıklama oranını muhtemelen siz de etkileyemeyeceksiniz. Çünkü adsense, resmen her şeyi kontrol ediyor. Tıklama oranını bir miktara göre sabitliyor. Bazen TO yükselecek olsa, hemen tekmeyi TBM'den indiriyor ve kazanç aynı oluyor. Benim 3,5K günlük hit ile kazancım 4-5 lira civarında oluyor. Nadiren 3 liraya inebiliyor veya 7 liraya çıkabiliyor.
aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)

Gerbelas adlı üyeden alıntı

Şu tıklama oranından, maalesef benim gibi birçok blogger olumsuz etkileniyor. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bazı forumlarda adsense reklam yerleşmesi yapanlar, blogger siteler için hizmet vermiyorlar. Ben de profesyonel yerleşim düşündüm; ancak ilgili kişiler, blogger sitelerle ilgilenmediler. Normal şartlarda, yazı başında, yazı sonunda ve sidebarda olan reklamlar çok tıklanır. Ben de tüm yerleşimleri denememe rağmen değişen pek bir şey olmadı.
Tıklama oranını muhtemelen siz de etkileyemeyeceksiniz. Çünkü adsense, resmen her şeyi kontrol ediyor. Tıklama oranını bir miktara göre sabitliyor. Bazen TO yükselecek olsa, hemen tekmeyi TBM'den indiriyor ve kazanç aynı oluyor. Benim 3,5K günlük hit ile kazancım 4-5 lira civarında oluyor. Nadiren 3 liraya inebiliyor veya 7 liraya çıkabiliyor.

inan aynı kaderi paylaşıyorum kardeşim benimde ort 4-5k civarında sayfa gösterimi var ama 3-4 tl o kadar emek harcıyoruz malesef olmuyor

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al