Merhaba arkadaşlar. Sorunum aşağıda belirttiğim yönde.
Bir kaç kez Adsense başvurusu yaptım. Her seferinde 2. aşamada başvurum kabul edilmedi.
İlk başlarda hem içerik, orijinallik ve gezinme sistemi gerekçe gösterilerek başvurularımın reddedildiği maili alıyordum.
3. başvurumda hiç bir şekilde bilgilendirme maile gelmeden reddedildim.
Aradan 1 aya yakın bir süre geçtikten sonra yeni bir mail adresi ile tekrardan başvurumu yeniledim.
Bu yeni mail adresini sitem için Webmaster Araçlarına kaydetttim ve sitenin yeni sahibi olarak gösterdim.
Başvurudan yaklaşık 2 saat sonra ilk aşamayı geçtiğime dair mail geldi.
Aynı gün siteme reklam yerleşimi yaptım ve 4 gün sonra reddedildiğim maili geldi.
Reddedilme sebebi olarak benzersiz ve alakalı içerik olmadığı, otomatik oluşturulmuş ve orijinal içerik barındırmayan ve sitenizin anlaşılır bir gezinme sistemi içermediği gerekçe gösterildi.
Sitemde 100'e yakın makale bulunmakta ve hepside imlaya dikkat edilerek özgün yazıldı. Kimi makaleler 500 kelimelik, kimileri ise 100-300 kelime arası.
Hemen hemen en kısa yazılarımda dahi 75-100 kelime olmasına dikkat ettim.
Belki sitem adsense politikalarına uyum sağlamıyor olabilir lakin girdiğim tüm içeriklerin özgün olmasına rağmen böyle bir sorunun gerekçe gösterilmesine anlam veremiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar...