lostyazilim
tr.link

Kullanıcıların arama deneyimleri ve gösterilen reklamlar.

2 Mesajlar 403 Okunma
lstbozum
tr.link

saYRam saYRam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 6 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Bu servisin webmasterların işine gelen bir servis olduğunu düşünüyor musunuz? Mesela belli bir oyun ile ilgili makaleyi okurken konuyla son derece alakasız reklamlar çıkıyor.

Gta 6 ile ilgili bir makaleyi okurken wordpresss temalarla ilgili reklamları gördüm. Bu aralar wp temalarıyla ilgili aramalarım yoğunlaştı. Önceden de Asp.NEt ile ilgili aramalarım çok olduğu için ona göre reklam geliyordu. Bu bakınca güzel görünebilir ama hiç alakası olmayan sayfalarda abes değil mi?

Burada Reklam verenin hakları korunuyor ancak özellikle ürün odaklı web sitesi açan/planlayanlar için hiç iyi değilmiş gibi görünüyor.

Örneğin bir oyun sitesi açtığınızda doğal olarak bu yönde reklamların görünmesini isteyeceksiniz.

CPCsi yüksek bir keyword ile bir çalışma başlatıp belli bir yatırım yapmış olmanızın bi anlamı kalmıyor bir yerde.

Reklam reklamdır mantığına katılmıyorum çünkü özellikle reklamlarına tıklanılacak alanlar var. Buna göre yatırım yapacak kimseler var. Mesela ben şuan bu tarz bir araştırma içindeyim ve bu kullanıcı deneyimi şeysi beni epeyce endişelendiriyor.

wmaraci
reklam

RadiKaL RadiKaL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Çiftçi
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 281 / 398
  • Ticaret 8, (%100)
İlgi tabanlı diye bir bölüm vardı bundaki işareti kaldırınca sorun düzelir diye düşünüyorum. O zaman içerikle ilgili reklamlar görünür tahminimce

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al