lostyazilim
tr.link

Neymiş efendim google imajıymış!!

12 Mesajlar 2.131 Okunma
lstbozum
tr.link

Ozzyfb Ozzyfb ozancorumlu.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 277 / 210
  • Ticaret 2, (%100)
Bilgi eksikliği var.

Adsense Premium sahibi olan siteler bu şekilde reklam gösterebilirler. Bu da haksız vs. değil bana göre. Win-win. Bu kadar.

Günde 21342134 milyon kişinin ziyaret ettiği siteye sen de Google olsan elbete daha fazla reklam koymasını kabul edersin, daha farklı muamele verirsin. Sen de kazanacaksın sonuçta. Bu kadar hitli bir site sen de ol, senin de koymanı sağlarlar. Burda bir ayrımcılık olduğunu da düşünmüyorum. Adamlar bir çıta belirlemiş. Bu çıtaya ulaş, sen de at koştur.

Haksız kazanç nerede burada anlayamadım. Senin sitenin aylık gideri 50 TL. Hürriyet in 23423 tane sitesi var, aylık kaç milyon gideri vardır. Kimse bunları düşünmüyor.

Haydi Hürriyet'i bir kenara bırakalım. Çok büyük, güçlü, parası var, o, bu, şu. Bir sürü şey söylersiniz. Onedio nedir ? Onedio kim kurdu, nasıl kurdu ? Bunun gibi bir çok site var. Sen de bu çapta bir site yaparsın, o çapta muamele görürsün. Bu çok doğal geliyor bana.

Ayrıca Google devletmiş, sanki herkese eşit davranma gibi bir şart varmış gibi düşünmek de ayrı bir garip. (Ki devletler kendi vatandaşlarına dahi ne kadar eşit davranıyor bu da tartışılır da girmeyelim oralara.) Kardeşim Google dediğin özel bir şirket. Kuralları var ve bunu kendisi koyuyor. Uymak ya da uymamak sana kalmış. Sana bir imkan veriyor. Verdiği imkan da varolan en iyi imkan. Adsense den daha fazla para kazandıran bir reklam şirketi yok işte. Beğenmiyorsan kullanmazsın. Kimse seni mecbur etmiyor ki.

Google ı falan savunmuyorum genel anlamda. Google ya da politikaları eleştirilemez demek de değildir bu. Evet, tekelliğin verdiği çok şey var. Bir sürü yanlış da var. Fakat öyle ya da böyle kapitalist bir dünyadayız. Bunu da unutmamak gerek.

Ve gidip da olayı çok başka açılardan yakalayıp, yok Bigparaymış, yok şuymuş, buymuş gibi yerlerden almak çok büyük bir haksızlık diye düşünüyorum. Olaya çok yanlış açılardan yaklaşılıyor.

Google politikalarını tartışacak isek mobil internet hızı bu kadar düşükken mobil TBM'lerin neden bu kadar düşük olduğunu tartışabiliriz. Hem site hızını deli gibi etkilerken olması gerekenden çok daha az neden kazandırıyor mesela ? Hem de mobil uyumluluğu bir sıralama kriteri olarak kendini görüp, yaptırım uygularken bu nasıl bir çelişki ?

Ya da News spamlarını ve uygulanmaya yaptırımları, Milliyet'in olağanüstü spamlarını tartışalım.

50 tane düzeltilmesi gereken şey sayarım. Sayarsınız. Sayalım. Ama konuyu öyle yanlış yerlerden ele alıyorsunuz ki, bana buradan Google avukatlığı yaptırıyorsunuz :)

Aylık 150k+ Tekil Özgün Eğitim Sitesi Reklam/Tanıtım Yazısı

http://goo.gl/YZb0E2
wmaraci
reklam

explorer1001 explorer1001 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 36 / 24
  • Ticaret 8, (%100)
Sevgili Ozzyfb kardeşim;

İyi yazmışsın, güzel yazmışsın. Hakikaten bazı konularda haklısın. Özellikle de "Google sonuçta kar amacını da güden bir şirket, işine gelen kullanır, işine gelmeyen kullanmaz" demeye getirmişsin. Çok doğru söylüyorsun bu konuda.

Ancak benim bu konuda dikkat çekmeye çalıştığım "GOOGLE İKİYÜZLÜLÜĞÜ"'ne pek cevap verememişsin...

Demek istediğim bize yıllardır "Kullanıcı deneyimi" diye bas bas bağıran Google amcamızın işine geldiğinde para için bu kullanıcı deneyimini nasıl bir çırpıda hiçe saydığıdır!!

Tamam, doğru bu dev siteleri, hiti 1 milyon üstü olan, çoğu spamcı, çoğu niteliksiz içerikle dolu, kullanıcıyı zerre örnmsemeyen web-sitelerini kendine çekmek istiyor Google amca. Bunun içinde bir çifte standart yapması gerekmekte. Bir kıyak yapması gerekmekte. Bir şirket olarak bu web-sitelere özel kampanyalar yürütmek zorunda.

Ancak tüm bu kıyakları, kampanyaları, tarifeleri "KULLANICIYI HEBA EDEREKTEN, ONA İŞKENCE ÇEKTİREREKTEN" yapmak zorunda değil!

Mesela şunu yapsa "Bu sitelere özel daha yüksel TBM verse" beni hiç ilgilendirmez. Zira Google kar amacı da güden bir şirket. Sektörü elinde tutmak için biz yayıncılara çifte standart uygulayabilir. Yani sadece bizi heba etse sorun yok. En azından ben razıyım..

Ancak bu çifte standartı hem bizi (yayıncıları) HEM DE İNTERNET KULLANCILARINI heba ederkeren yapması çok rezil bir durum.

Allah aşkına şu hiti 1 milyon üstü olan web-sitelerini bir açın adblock olmayan tarayıcılarınızda... Ne demek istediğimi anlayacaksınız! (Google'a "haber" yazın mesela)

Her biri çirkinlikte birbiriyle yarışan ucube eserleri olmaya aday...

Sağdan GCM reklamları mı dersin, soldan İntegral, öbür taraftan 5 tane GOOGLE GÖRSEL REKLAM, başka bir yerden 8 tane banner, daha sayfanın aşağısına inmeden kapanmaz pencere mi dersin...

Bu web-site müsvetteleri 1 milyon hit alabilir.

Ancak koca wmaracı ahalisinin çoğunluğu ve Türk halkı şahidimdir ki; bu sitelerin çoğunluğu SALT kar amacı güden ve en önemlsi Türk internet kullancısını ıktıran, bıktıran, web'den soğutan reklamalardan korkutan, aşağılayan paçavralardır!! Bunun en büyük sorumlusu da günümüz Türkiye web reklamcı firması devi olan ve Politikalarını söz konsu Türkiye olunca hiçe sayan Google'dır.

Ne diyeyeyim, azıcık İngilizcesi olanlar bilir, düşük IQ'lu dediğimiz Amerikalıların web-siteleri bile bunlara göre gayet iltizamlı, düzgün ve kullanıcıyı önemser nitelikte.

Aaa, tabi ya burasu Türkiye, biz Türk halkı kaliteli hak etmiyorduk. Biz Türk halkı para uğruna işkenceyi hak ediyorduk. O sebeple Google'ın bu coğrafyada politikalarını esnetmesinde müsade yok...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al