Adsense için aynı google hesabından başvurduğumuz iki haber içerik sitemiz var.

Biri onay aldıktan sonra diğeri de onlaylandı fakat ikinci site için birkaç gün sonra bir uyarı aldık. Google kurallarına aykırı bir durum olduğu için reklam gösterilemeyeceğini söylüyordu. Bunun sebebini öğrenebileceğimiz bölümde herhangi bir olumsuzluk görünmüyor. Düzeltilmesi için bir uyarı verilmemiş.

Şöyle bir durumdan şüphelendim acaba doğru mu düşündüm; aylık trafiği 1,5-2milyon olan bir sitede bannerımız var. Bu banner sliderdaki haberleri bannerda gösteriyor. Slider-banner da 12 haber gösteriliyor. Ve banner dosyası 1. Sitemizin hostinginde duruyor. Bannerın koyulduğu siteye buradan embed edilmiş durumda. 2.siteye de biraz trafik çekmek amacıyla 12haberin 2’sini 2. Siteden koyduk. Yani yüksek trafikli siteden 1.sitenin hostinginde bulunan banner kodu üzerinden 2.siteye trafik geliyor.

Jetpackte 1.siteden 2.siteye düzenli olarak trafik gelmiş görünüyor. Adsense kurallarına baktığımda trafik satın alınan sitelerin kural ihlali yapmış kabul edileceği yazıyordu. Acaba adsense bunu böyle bir şey olarak mı algıladı?

İlk başvurumuz onayın hemen ardından iptal edildi. Bize kuralları çiğnemeyeceğimize dair bir sözleşme onaylattı. Ama kontrol ettiğimizde herhangi bir sorun gözükmüyor.

Durum yukarıda anlattığım gibi. Fakat şöyle de bir durum var, uyarıyı almadan bir gün önce site temasını değiştirdik. Temaların ikisi de lisanslı temalar.

Acaba bunun sebebi ne olabilir sizce?