Merhaba arkadaşlar, bizler webmasterler ya da webmaster adayları ya da yada webmaster aday adayları olarak her gün yeni birşeyler öğreniyor. Farklı sorunlar karşısında tecrübe yaşıyoruz.

Bugün ilk defa daha önceden yapmış olduğum bir hatayı fark ettim. Bu sorun adsense BGBG nin düşmesinin başlıca nedenlerindendir.

Örneğin bir tane uzun zamandan beri yayında olan ve adsense hesabı aktif olan sayfanız var.

Onun dışında 2-3 amatörce hazırlanmış pek içerik olmayan ya da ziyaretçi gelmeyen bir kaç siteniz daha olduğunu varsayalım.

Sizler buna bende dahil, adsenseden daha fazla gelir elde etmek için onay aldığımız ilk web sitemizin adsense reklamlarını bu diğer sitelere de ekliyoruz.

Fakat diğer çöp sitelerimizde gösterim düşük olduğundan dolayı, ya da olan tüm gösterimden hiç tık alamadığımızdan dolayı. Genel adsense BGBG sini etkiliyor. Reklamların toplam gösterim sayısı çok fazla ama tıklama oranı düşük.
Hal böyle olunca BGBG de düşüyor.

Kendi blogumun daha önce 0 larda sürünen BGBG sini bu şekilde 3 lere kadar çıkardım. Diğer çöp siteleri pasif hale getirdim.

Çok sürmedi sanırım 2-3 hafta içinde yükselmeyi fark ettim.

Bilmiyorum belki de başka nedenleri vardır ama ben çöp sitelere eklediğimiz adsense reklamlarının da BGBG yi etilediğini düşünüyorum.

Konu ile ilgili hem sizleri bilgilendirmek hem de görüşlerinizi almak istedim.

Sevgiler.