Arkadaşlar merhaba, önceden youtube adsense ile web sitesinden para kazanma konusunda yardım konusu açmıştım ama çok sağolsunlar hiç kimse yardımcı olmadı. Benim gibi bu durumda olan bir çok kişi vardır eminim.
Ben youtube adsense kaydoldum, adsense anasayfaya gelerek "Ayarlar -> Erişim ve yetkilendirme -> Site Yetkilendirme" yolunu izleyerek sitemi ekledim, reklam kodlarımıda siteme entegre ettim.
Sonrasında "Kendi web sitenizde reklam gösterme isteğinizi tamamlamak için, reklam kodunu www.siteadi.com adresine uygulamanız gerekli. Yeni sürüme geçiş isteğiniz, ancak reklam kodunun uygulandığı alanda gösterim biriktikten sonra incelenebilir. Daha fazla bilgi edinin." gibi bir kutu Adsense'de beliriyor.
Buraya kadar eminim bir çok kişide gelmiştir ama bu kutu 2-3 gün sonra hiçbir bilgi verilmeden ortadan kayboluyor. Ben de kaybolduğu için 15 gün boyunca 2-3 kere denemiştim aynı bu işlemleri. Ancak bana yaklaşık 15 gün sonrasında adsense isteğimin içerik yetersizliği nedeniyle reddedildiği maili geldi.
Bu içerik yetersizliği veya başka bir reddedilme nedenini gidermek size kalmış. Yani sizin beklemeniz gerekiyor, adsense inceleme yapılmıyor diye düşünmeyeblirsiniz artık; çünkü adsense için inceleme yapılıyor. İçerik yetersizliği sıkıntımı giderdiğimi düşünerek şuanda tekrar adsense başvurusu yaptım. Gelişmeleri bu konum altında güncelleyeceğim.
Kolay gelsin.
Kaynak