Arkadaşlar ben eskiden blog sitem için google adsense'ye başvuru yapmıştım. Kabul edilmedi ama bunun üzerinden uzun zaman geçti belki 1, belki 2 yıl.. Şimdi aynı mail hesabı ile youtube üzerinde bir kanalım var. Gece bir şekilde başvuru yapabildim biraz uğraşma sonucu. Hatta en son inceleniyordu ve 10 bin izlenme sınırıda aşılmıştı. Fakat sabah para kazanma kısmına baktığımda şöyle bir yazı gördüm:
Hesap durumu: Şu anda para kazanmak için uygun değil Kanalınız, şu anda AdSense Şartları ve Koşulları'na uygun değil. Lütfen AdSense ayarlarınızı kontrol edin ve güncelleyin. Daha fazla bilgi edinin
Aynı mail ile google adsense başvurusu yapılabiliyor ama youtube'da olmuyor bunun sebebi nedir? Birde bu mail hesabını adsense'den nasıl iptal edebilirim? Google baktım ayarlar felan diyorda bende google adsense kısmında direk başvuru yapma yerine atıyor ve yukarıda şöyle bir yazı yazıyor
AdSense'e olan sürekli ilginiz için teşekkürler. Maalesef ilk başvurunuz onaylanamadı. Yeniden başvuruda bulunmak için aşağıdaki alanları doldurun.
Başvurunuzun başarılı olması için, size gönderilen onaylamama e-postasında açıklanan sorunları çözdüğünüzden emin olun:
Onaylanmış bir AdSense hesabıyla eşleştiği için başvurunuz onaylanmadıysa yeniden başvuruda bulunmadan önce diğer hesabınızı kapatmalısınız.
Siteniz AdSense program politikalarına uymadığı için başvurunuz onaylanmadıysa yeniden başvuruda bulunmadan önce siteyle ilgili sorunları düzeltmelisiniz.
Daha fazla bilgi edinmek için AdSense Yardım Merkezi'ni ziyaret edin.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim..