Öncelikle Google'ın Türkiye'de ofisi olup olmaması önemli değil. Sizden o parayı alır her türlü. Alamadığını varsayalım bir daha kolay kolay reklam vermeniz mümkün değil.

Türkiye ofisine gelirsek, bu ofis tamamıyla reklam veren firma ve ajanslara destek ve pazarlama amacıyla hizmet veriyor. Tüm reklam ödemeleri Google İrlanda'ya yapılır dolayısıyla Türkiye'den yapılan reklam ödemeleri için Türkiye'ye vergi ödemez. Türkiye'de ki firması Türkiye'de gerçekleştirdiği diğer faaliyetler ve çalışanları için vergi vb. ödeme yapar. Ortada herhangi bir uyanıklık vb. bir durum yok. Tüm dünya da büyük şirketler buna benzer mantıkla çalışır. İrlanda vergi anlamında ciddi avantajlar sağladığı için bura tercih ediliyor. Apple vb. birçok firma bu tür nakit akışını İrlanda şirketleri ile yapar.

Şunu da belirtmek isterim. Evet bizden para kazanıyorlar ve vergi vermiyorlar, fakat bu sadece bizim ülkemize özgü birşey değil. Diğer ülkelerede aynı şekilde. Keşke zamanında bu tarz büyük firmalara güzel imkanlar sağlasaydık. Bu şirketler bizim ülkemize gelseydi. Bu vergilerle ve istikrarsızlıkla bu mümkün gözükmüyor.