alemburda
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
IT - Enformasyon Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba,
Beyler Google Adwords üzerinden reklam veriyoruz aylık 2 site için 6,000 TL civarında ödeme yapmaktayız.
Google Adwords ekranından aylık fatura alınabiliyor ancak %0 kdv diye özellikle belirtilmiş. Ben google adwords sordum Faturaları istinaden kdv beyannamesi düzenlemem gerektiğini söyledi bu şekilde yaparsam kullanabilecekmişim:confused:
Şimdi aramızda Google Adwords kullananlar aylık faturaları nasıl işlemekte reklam gideri nasıl gösterebilirim :confused:
iosayin
Webn Digital Agency
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Software Solutions
-
-
Ad Soyad
İ** S**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
KDV2 kullanacaksın, ilk önce vergiyi ödeyeceksin ardından gider olarak göstereceksin.
Pluto
Google Partner Ajansı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
I** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu konuyu bugün bir arkadaş daha yazmıştı. Ona yazdığım cevabı sizede yazıyorum.
Reklamları yapılan şirketin bilgileri faturalandırma ayarları bölümünde yer almalı. Ödemeyi banka havalesi ile Google'a yapıyorsanız şirketin resmi banka hesabı üzerinden yapmalısınız. Kredi kartı ile yapıyorsanız şirketin kredi kartı ile olması gerekir. (Ödemenin nasıl yapıldığına dair dekont, slip vb. maliye tarafından istenebilmektedir) Sonrasında yaptığınız ödemelerin her ay çıktısını AdWords hesabınızdan alıp +%18 KDV'yi devlete ödeyerek Google AdWords faturalarınızı gider olarak gösterebilirsiniz. Ltd.Şti. ya da A.Ş. şirketlerde Gider gösterdiğinizde %2 kar yaparsınız. Şahıs firmasında ise %15 vergi diliminde iseniz %3 zarar edersiniz. Bunlara dikkat edin, muhasebecinize danışın derim, özellikle şahıs firması sahibiyseniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
alemburda
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
IT - Enformasyon Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
geçici vergi beyannamesinde göstereceklermiş ??