Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar,
Türkiye'yi kapsayan yerel bir firma mevcut. Bu firmanın belirli bir il temsilcisi reklamlar konusunda yardım talep etti. Fakat ilerleyeceğim yolu ve tecrübem olmadığı için size danışmak istiyorum.
Örneğin;
İzmir rent a car firması örnek firmamız olsun. Bu firmayı istediği kelimelerde Google da nasıl reklam olarak çıkartabilirim. Örneğin araba kiralama kelimesini google'da arattığımda rentalcars- garenta ve massrentcar firmaları çıkıyor. Bu şekilde istediğim kelimede reklam vermek istiyorum. Buna ek olarak 300*250 tarzında reklamlar da verebilme imkanım var.
Ek olarak ne kadar para yatırmam gerekli ? Para olayları nasıl oluyor ?
Neye göre tıklama başı para veriyor ? Raporları nereden takip edeceğiz ? Kaç kişi tıklamış falan ?
Yol gösterecek, yardım edecek birileri çıkarsa sevinirim.
the World shall know Pain
Interface Designer / IT
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
E-ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam Adwords biraz tecrübe ister. Hiç bilginiz yoksa profesyonel destek almanızı öneririm. Ancak şunu da söyleyebilirim istediklerinizi yapmanız mümkün.
Yine de elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım;
İzmir rent a car firması örnek firmamız olsun. Bu firmayı istediği kelimelerde Google da nasıl reklam olarak çıkartabilirim.
Google arama ağı reklamları anahtar kelime ile çlaışmaktadır. İstediğiniz anahtar kelimeyi ekleyerek sonuçlarda çıkmanız mümkündür.
Buna ek olarak 300*250 tarzında reklamlar da verebilme imkanım var.
Bunun için Görüntülü Reklam Ağı modelini kullanmanız gerekecektir.
Ek olarak ne kadar para yatırmam gerekli ? Para olayları nasıl oluyor ?
Bütçenizi kendiniz belirlersiniz ve rakiplerinizle yarışırsınız. Örneğin günlük 100 TL ve tıklama başı 1 TL hedeflerseniz her tıklama için 1 TL ödersiniz, 100 tıklama sonucunda da reklamlarınızın o günkü bakiyesi tükenir ve gösterimi durur. (Tolerans olacaktır, bunları yok sayıyorum)
Neye göre tıklama başı para veriyor ? Raporları nereden takip edeceğiz ? Kaç kişi tıklamış falan ?
Daha önce de dediğim gibi tıklama başı ücreti siz belirlersiniz. Bu da kalite puanı ile birlikte reklam sıranızı etkiler.
Adwords giriş sayfasından ve kampanya sekmelerinden tüm raporlara erişebilirsiniz.
E-ticaret Uzmanı/Danışmanı - Adwords Uzmanı
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sitelerin onay süreci varmış bu olaylara ek olarak. Ne tür politikalara göre firmaların sitelerine vermiyorlar adwords'ü ?
Interface Designer / IT
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
E-ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Genelde takılmazsınız. Ancak sitenizde genel internet koşularını taşımanız gerekiyor. Örneğin xyz ve benzeri siteleri onay alamaz. Ya da canlı hayvan satan sitelerde de durum aynı.
Tüm kurallar için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz;
https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=trAncak şunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Eğer rakipleriniz reklam verebiliyorsa siz de verebilirsiniz :)
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bende tam olarak o link'i inceliyordum. Öncelikle şu 25 tl'lik yatırım karşılığında 100 tl veren olayı yapmayı düşünüyorum. Fizibilite çalışmasından bu işlerden anlayan biriyle anlaşıp ikisi arasında kıyaslama yapmayı düşünüyorum. Anladığım kadarı ile SEO'nun da etkisi var. Sizinle anlaşma durumumuzda ne isteyeceksiniz acaba? Ne hizmetler verip ne isteyeceğinizi anlatan detaylı bir mesaj gönderebilirmisiniz?
Bu arada 25 tl yatırınca totaldeki limitimiz 125 mi olacak yoksa 100 mü olacak ?
Interface Designer / IT
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
E-ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kupon yöntemi şu şekilde işlemektedir;
Kuponu hesabınıza tanımlarsınız, daha sonra harcama tutarınız eğer 1 ay içerisinde 25 TL'yi geçerse hesabınıza Google tarafından 100 TL daha tanımlanır.
Fiyat için PM gönderiyorum.
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Tek el olarak adwords mü kullanıyorsunuz yoksa alternatif reklam şirketleri ile çalışıyormusunuz ?
Sonuç olarak grafik reklamları(misal 300x250) kullanacağız sadece adwords mü kullanmalıyız yoksa diğer alternatiflere de bakmalımıyız ?
Interface Designer / IT
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
E-ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sadece Adwords konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Alternatif platformlarda ise eğer amacınız webmaster sitelerine de kazanç sağlamaksa zaten max. 5 tane daha firma bulabilirsiniz.
Adhood
Reklamstore
Wordego
Belki Bumerang
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Adwords haricinde gerisi hikaye diyorsunuz yani ?
Interface Designer / IT