reklam
reklam

Ajax'la veri çekemiyorum

  1. Konuyu Paylaş
3 Mesajlar 697 Okunma
reklam

erdl53 erdl53 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbet Meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Selam arkadaşlar Konu başlığındada belirtiğim gibi ajax la veri çekemiyorum let değişkenine aktaramıyorum.
Kodlar aşağıda bir bakın sizlerde.

index.html:

Quiz







Sınava HoşGeldiniz













This is an example h2






<script></script>
<script></script>





main.js:

/*function ajax_get(url, callback) {
var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
xmlhttp.function() {
if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200) {
console.log('responseText:' + xmlhttp.responseText);
try {
var data = JSON.parse(xmlhttp.responseText);
} catch(err) {
console.log(err.message + " in " + xmlhttp.responseText);
return;
}
callback(data);
}
};

xmlhttp.open("GET", url, true);
xmlhttp.send();
}
let questions;
ajax_get("http://localhost/soru.php", function(data) {
questions = data;
});*/


let soruid = 0;
const toplamsoru = questions.length;

const sorularblok = document.querySelector('.sorular');
const sorutext = document.querySelector('.soru');
const seceneka = document.querySelector('.cvpa');
const secenekb = document.querySelector('.cvpb');
const secenekc = document.querySelector('.cvpc');
const secenekd = document.querySelector('.cvpd');
const seceneke = document.querySelector('.cvpe');
const secenekide = document.querySelector('#cvpe');
const secenekbos = document.querySelector('.seceneke');
const sonraki = document.querySelector('.sonraki');
const onceki = document.querySelector('.onceki');
const yeniden = document.querySelector('.yeniden');
const sonuc = document.querySelector('.result');



function soru(index) {

const question = questions[index];

sorutext.innerHTML = `${index + 1}. ${question.soru}`
seceneka.innerHTML = `${question.a}`;
secenekb.innerHTML = `${question.b}`;
secenekc.innerHTML = `${question.c}`;
secenekd.innerHTML = `${question.d}`;
if(question.e == ""){
seceneke.innerHTML = ``;

secenekide.style.display = "none";
}else{
seceneke.innerHTML = `${question.e}`;
secenekide.style.display = "block";
}
};


function sonrakisoru() {
const selectedOption = document.querySelector('input[type="radio"]:checked');

if(!selectedOption) {
alert("Secenekler'den birini işaretleyin");
return;
}

soruid++;

selectedOption.checked = false;

if(soruid == toplamsoru - 1) {
sonraki.textContent = 'Son';
}

if(soruid == toplamsoru) {
sorularblok.style.display = 'none';
sonuc.innerHTML =
`

Puanın: {totalScore}

`;
return;
}
soru(soruid);
}


soru(soruid);
sonraki.addEventListener('click', sonrakisoru);


soru.php Çıktısı: [
{
"id":"1",
"cid":"2",
"sid":"1",
"soru":"Türkiye nin başkenti?",
"a":"İzmir",
"b":"Adana",
"c":"Samsun",
"d":"Ankara",
"e":"Bursa",
"cvp":"d"
},
{
"id":"2",
"cid":"2",
"sid":"3",
"soru":"2 + 4 * 2 = ?",
"a":"10",
"b":"18",
"c":"14",
"d":"8",
"e":"12",
"cvp":"e"
},
{
"id":"3",
"cid":"2",
"sid":"4",
"soru":"10 - 2 * 5 = ?",
"a":"35",
"b":"50",
"c":"40",
"d":"45",
"e":"",
"cvp":"c"
}
]
 

 

medyasosyal
reklam

Decimas Decimas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 821
  • Beğeniler 1 / 302
  • Ticaret 1, (%100)
var global değişken tanımlanırken kullanır, let ise local değişkenler içindir. Ajax konusunda bir sıkıntı görünmüyor ama uradaki temel sorunun ise callback olabilir, promise yapısını deneyebilirsin.
 

 

no time for caution

erdl53 erdl53 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Serbet Meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 3 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Bu sitede bir sen aktifsin sanırım for döngüsuyle direk çeke bilirim ama neden ben degişkene atayamıyorum jsonu kople
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al