İnternet alan adının kişilere,kurumlara göre alındığını biliyormuydunuz? Hadi bir göz atalım kimlerin hangi alan adını aldığına !

- ".com.tr",".biz.tr" ve ";.info.tr" yalnızca ticari faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlar tarafından-tescilleri doğrultusunda-alınabilen alt alan adlarıdır.

- ".net.tr" internete ilişkin erişim hizmeti, internet üzerinden portal, tarama, e-posta gibi katma değerli, geniş ölçekli hizmetler ve uygulama servis sağlayıcılığı hizmetleri veren kurum ve oluşumlar tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".org.tr" vakıf, dernek, kar amacı bulunmayan oluşumlar ve benzeri sivil toplum örgüt ve kuruluşları tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".web.tr" ve ";.gen.tr" kişisel ve kurumsal başvurunun (genel) yapılabildiği ve ";ilk gelen alır" ve ";alan adı - kişi/kuruluş adı ilişkisi aranmaz" ilkeleri ile ad tahsisi yapılan alt alan adlarıdır.
- ".av.tr" serbest avukatlar, hukuk büroları ve avukatlık ortaklıkları için alınabilen alt alan adıdır.

- ".bbs.tr" BBS(Bulletin Board System) hizmeti veren kuruluşlar

- ".name.tr" T.C. vatandaşları ile Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişiler tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".tel.tr" Türkiye'de yaşayan kişiler ile faaliyet gösteren kuruluşların, Türkiye'de kullandıkları her türlü telefon numarası ile bağlantılı olarak tahsis edilen alt alan adıdır.

- ".gov.tr" T.C. kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".bel.tr" il, ilçe ve belde belediye teşkilatları tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".pol.tr" emniyet teşkilatı tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".mil.tr" T.C. askeri kurum ve kuruluşları tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".k12.tr" T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanmış ilköğretim, lise ve dengi okullar tarafından alınabilen alt alan adıdır.

- ".edu.tr" T.C. Yüksek Öğretim Kurumu'nca onaylanmış yüksek öğretim kurumları tarafından alınabilen alt alan adıdır.

Alıntıdır.