lostyazilim
tr.link

clash of clans tarzı oyun yapmak?

15 Mesajlar 15.559 Okunma
lstbozum
tr.link

emontkral2 emontkral2 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mobilya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 420
  • Beğeniler 70 / 65
  • Ticaret 0, (%0)
arkadaşlar şimdi bu konuyu açarken aklıma 100.000 liram var 200.000 liram var napiyim diyenler geldi :D sonuçta başarmayı bilmeyen insanalarız yada başaramamışız ama su saatten sonra bos vaktım cok ve benım gibi 5-6 tane kisi var. clash of clans tarzı bi oyun yapmak istiyoruz. senesi önemli değil. gerekirse 2 sene olsun 3 sene olsun ama olsun diyoruz. nerden başlamalıyız? nasıl yapmalıyız? bi destek olurmusunuz
Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Roxpit51 Roxpit51 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Paramedic
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
konuyu okudum sonra imzayı okudum "önce güldüm sonra bastım eksiyi" istemsiz güldüm :D ama dediğin gibi tarzda Türk yapımı bir oyun olursa ve Türklere has şeyler olursa oyunda güzel olur :D

kdetry kdetry Backend PHP Developer Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Backend PHP Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Unity3D ve java öğrenerek başlayabilirsiniz. Android oyun yapımı yazın youtubeda dersleri var. Basitten başlar ilerlersiniz

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
Hocam zaten zirvede birileri var sizin öyle bir oyun yapmanız lazım ki altüst edin her şeyi :)

wmaraci
wmaraci

FiberTurkiye FiberTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)
Hocam rovio firmasının appstore da bi oyunu var adını hatırlamıyorum onu bi inceleyin android de öyle bir grafik ve oyun yok clash of clans tarzı ama mükemmel yapacaksanız sizde o tarz bir şeyler yapabilirsiniz
Mesela osmanlı gibi dizayn edersiniz bir beylik gibi hiç bir şey olmadan başlar ve clash of clans gibi bir oynanışı olur

rude61 rude61 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci | Çevirmen | Truzim İşletme Mezunu | Grafiker | Oyun Yapımcısı
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 221
  • Beğeniler 16 / 35
  • Ticaret 3, (%100)
9 Yaşından beri Game Maker oyun yapımcılığı uzmanı ve profesyonel bir oyun yapımcısı ve oyun kod yazıcısı olarak sana şunu söylemek istiyorum hocam clash of clans tarzı bir oyun yapacağına kendi hayal dünyanızı geliştirip daha güzel bir oyun yapmıyorsunuz ..? Saygılarımla..

emontkral2 emontkral2 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mobilya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 420
  • Beğeniler 70 / 65
  • Ticaret 0, (%0)

rude61 adlı üyeden alıntı

9 Yaşından beri Game Maker oyun yapımcılığı uzmanı ve profesyonel bir oyun yapımcısı ve oyun kod yazıcısı olarak sana şunu söylemek istiyorum hocam clash of clans tarzı bir oyun yapacağına kendi hayal dünyanızı geliştirip daha güzel bir oyun yapmıyorsunuz ..? Saygılarımla..

haklısın zaten söylemek istedigim şuydu hocam nerden başlamalıyım? tek olay bu yani tabikide onları taklit etmiycem ama biyerdende kendimi hazırlamam lazım

Ek Olarak: yorum yapan ilgili arkadaşlara çok teşekkür ederim

Ek Olarak:

kdetry adlı üyeden alıntı

Unity3D ve java öğrenerek başlayabilirsiniz. Android oyun yapımı yazın youtubeda dersleri var. Basitten başlar ilerlersiniz

hocam unityde şunu sevmiyorum oyun kendine özgü olmuyor gibi açılıştaki unity 3d yazısı oyunu bitiriyor gibi bişey bence

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Aklıma şu geldi:

Şaka bir yana, Java öğrenmekle işe başlayın. Madem Unity framework kullanmak istemiyorsunuz, çok çalışmanız gerekecek.

cumak27 cumak27 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Endüstri Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 643
  • Beğeniler 87 / 87
  • Ticaret 19, (%95)
Öncelikle kendine has oyun yap diyenler daha iyisini yapmalısın diyenleri dinleme bence clash of clans benzeri piyasada 100 tane oyun var en kötüsünün bile 10bin indirmesi var ikinci olarak java bilmelisin veya javascript bilmeslisin unity kullanacaksan son olarak unity kullanırken açılışta unity logosunu unity'nin full sürümünü alarak kaldırabiliyorsun (biraz tuzlu) veya unity benzeri oyun motorları var araştırarak onları da kullanabilirsin.

gencolusum gencolusum Güç işLerin zoraki adamı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek eLeman
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 13 / 43
  • Ticaret 18, (%100)
Kardeşim Türkiye' de oyun yapımı en iyi destekleyecek kişilerden biriyim.

Bu tarzda bir oyun yapabilmek için 5-6 kişilik bir ekip olması şart. Ama bunlar inançlı insanlar olmalı.

Sana tavsiyem; basit oyunlar yapıp yayınlaman ve bunlardan buyuk gelir elde edersen bu ekibi oluştur.. Belki bu ekibi oluşturmaktan vazgeçecek kadar gelir sağlarsın.

Dikkate alacağın husus şu: HTML5 oyun yap.. hem tarayıcılarda hem de mobil de çalışır...

ayrıca 100 TL karşılığında yapacağın SWF ve mobil oyunlara da talibim.

Hakkında hayırlısı olsun...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al