Google Play (eski adıyla Android Market), Google firmasının Android işletim sistemli cihazlar için hazırlamış olduğu ve hem köklü firmaların hem de yeni nesil girişimci ve amatörlerin kendilerini ve ürünlerini duyurabildiği; akıllı telefon ve tabletler için hazırladıkları çeşitli uygulama ve içerikleri yayınlayabildikleri bir market alanı.

Bu platformun genel kullanım istatistiklerine göz attığınızda, profesyonel içerik ve uygulamaların dışında, akıllı telefon ve tabletler için üretilmiş mobil oyunların ciddi bir oranla baskın olduğunu ve günden güne bu istatistiğin daha da yükseldiğini görebiliyorsunuz. Bunda mobil cihazların diğer platformlara nazaran elde ettiği satış üstünlüğünün ve insanların akıllı telefon ve tabletleri bir mobil oyun konsulu olarak kabul etmesinin etkisi yadırganamaz.

Hal böyle olunca, insanların oyun alışkanlıkları bazı değişimler gösterdi ve yapımcılar tarafında da oyunlar yeniden mobil platformlara; dokunmatik ekranlara ve hatta cihazlarda bulunan çeşitli sensörlere göre optimize edilmeye başlandı. Mobil cihazlar ve diğer platformlar arasındaki donanım farklılıklarından dolayı, bu alanın kendine özgü oyuncuları yetişti ve yine kendi alanlarına uygun beklentilerle mobil oyunlara bakmaya başladılar. Oyundan bekledikleri kontrol seçenekleri, bir PC veya konsol oyuncusundan çok farklı olarak şekillendi. Yine benzer sebeplerle ağır bir senaryo ve kurgu içeren veya yoğun grafik ve modellemelerin kullandığı oyunların aksine de (biraz da cihazların kapasitesinin PC’nin ilk gelişim evresinde olduğu gibi kademeli olarak ilerlemesinden ve mobil cihazların genel kullanım amacına uygunluğundan dolayı) daha sade ve eğlenceli bir şekilde zaman geçirmeye yarayan oyunlar da bu dönemde kendine geniş bir alan buldu. Flappy Bird çılgınlığını hatırlamayanınız yoktur herhalde?

Son olarak bunun gibi bir arcade oyunu keşfettim ki yine aynı derece insanda hırs ve bağımlılık yaptığını çok rahat söyleyebilirim. Hele bir de arkadaşlarınızla beraber kim daha fazla skor yapacak diye bir yarışa girişmişseniz…

Oyunun adı Kızgın Canavarlar, orjinal adıyla “Angry Monsters“. Oyun Flappy Bird’in yapımcısının bir diğer oyunu olan Timberman ile aynı kurguya sahip ve tamamen en yüksek skoru elde etme amaçlı bir arcade oyunu. Timberman’den farkı ise oyun içi objelerin ve sahnenin tamamıyla 3D (3 boyutlu) olarak hazırlanmış olması. Bu da oyuna gerek modeller ve animasyonlar gerekse de kullanılan çeşitli efektlerle ayrı bir dinamizm katmış. Dediğim gibi bir kere oyuna başladıktan sonra kısa sürede sizi sarması ve hırs yaptırmasıyla, daha ne olduğunu bile anlamadan, ilk oturuşta çok rahat 15-20 kere oyunu oynamış olabilirsiniz.

alıntı: mediaoyun

Oyun deneyip orjinal oyunu kadar eğlenceli olup olmadığını söyleye bilir misiniz ?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inoses.games.angrymonsters