Son zamanlarda Google Play üzerinde sık sık rastladığımız olaylardan bir tanesi de "görünsün diye bir verdim yoksa beş yıldızı hakediyor" gibi yorumlar. Uzun süredir bu konuda bir şeyler yazmayı düşünüyordum ama artık zıvanadan çıktı diyebilirim. Şöyle ki; Android Police, Hacker News, r/Android ve Appwared gibi çeşitli Android ve haber kaynaklarında bahse değer, ne yazık ki biraz da eğlenilmeye değer olarak görülüyor artık.
Tüm dünyanın kullandığı Android işletim sisteminde böyle bir şeyi bir tek Türk kullanıcılar tarafından yaygın. En azından yüklediğiniz uygulama hakkında bilgi verinde mallığınız bir işe yarasın yani.
Görünen o ki Google, uygulamalara verilen 5 yıldızların yanında, belki kullanıcıların uygulamanın can sıkan yanlarını öğrenmeleri için 1 yıldızlı yorumları da öne çıkarıyor. Ancak bu yeni alışkanlığımız, hem Google'ın mağaza sistemi, hem de sözkonusu uygulamaların geliştiricileri için yeni zorluklar ortaya çıkarıyor. Bazı geliştiricilerin yorumlardaki şikayetleri tek tek cevapladığı ve çözüm sunmaya çalıştığı bir dönemde böyle bir davranış, onları yaptıkları işten soğutuyor olsa gerek.
Akılsız insanlara akıllı telefon verirsen olacağı o. 50bin tane 5 yıldız uygulama da 1000 tane 1 yıldız varsa bilin ki bizim mallar ya görünsün diye vermiştir ya da interneti yavaş olduğu için yükleyememiştir ve oyuna suç bulmuştur. Bu tipleri de mi yunanlara itelesem onlar bile kabul etmez.
Daha doğru cümle kuramayan, Türkçe'yi yerin dibine sokan insanlara yorum yapma hakkı verilirse biz böyle şeylerle daha çok karşılaşırız. Sadece Google Play değil, YouTube, Facebook ve daha birçok yer bu tip insanlarla dolu. Kısacası görmemişe ne derseniz boş.
Kaynak: Rezillikte Bir Numarayız!