lostyazilim

Android'e Saldırılar Artacak

11 Mesajlar 2.579 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Güvenlik yazılımları üreten Trend Micro'nun hazırladığı 2013 öngörüleri raporuna göre bu yıl Android işletim sistemli cihazlara yapılan saldırılar tavan yapacak.

Dün İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısında açıklamalar yapan TrendLabs EMEA Bölge Müdürü David Kopp, Android işletim sistemini hedef alan saldırıların 2013 yılında artacağını belirtti. Rapora göre bu yıl Android işletim sistemine saldıracak 1 milyon adet zararlı yazılım üretiliecek.

Raporda bu yıl siber saldırılarla ilgili aşağıdaki öngörülerin yaşanabileceği açıklandı:

• 2013 yılı boyunca en ciddi tehditler zararlı ve yüksek risk barındıran Android uygulamaları olacak. 2012 sonunda 350 bini bulan Android tehditleri, 2013 yılında 1 milyona ulaşacak.
• Geleneksel zararlı PC yazılımları, gelecek yıl az da olsa arka planda kalacakken, yerlerini Android işletim sistemiyle çalışan cihazlara gerçekleştirilecek saldırılara bırakacak.
• Kullanıcıları daha fazla dijital yaşama taşıyacak cihaz sayısının artması, tehditlerin yeni ve beklenmedik alanlarda kendilerini göstermesine sebep ola+ cak. Örneğin son dönemde sayısı hızla artan akıllı televizyonlar ve diğer dijital ev eşyaları yeni tehdit alanları yaratacak.

Siber suçluların merkezi Afrika olacak

• Siber suçlular için Afrika, sığınılacak en güvenli liman olma yolunda hızla ilerliyor. Kıtada internet altyapısı hızla gelişirken, devletlerin ülkelerdeki asayişi sağlamada yetersiz kalması, küresel saldırılar için Afrika’nın merkez olarak seçilmesine sebep oluyor.
• Yeni güvenlik güncelleştirmeleriyle Windows 8 önceki sürümlerine göre çok daha güvenli. Ancak Gartner’ın öngörülerine göre, kurumların Windows 8’e geçişi 2013 yılında oldukça zayıf olacak. 2014’ün başlarına kadar birçok işletmenin son sürüm Windows’a geçmesi beklenmezken kurumların tehditlere karşı savunmasız kalacağı öngörülüyor.

Bulut Bilişim saldırıları artacak

• Bulut hizmetleri, siber suçluların en büyük hedefleri arasında yer alacak ve veri sızıntıları 2013 yılının en önemli tehdidi olarak karşımıza çıkacak.
• Bireylerin kullandığı akıllı cihazların çeşidi artacağı için güvenlik önlemleri almak daha da zorlaşacak.
• 2013 yılında siber savaşlara konu olacak ülke politikası güdümlü saldırılar artacak.
• Geleneksel zararlı yazılım tehditleri adım adım gelişecek ve yeni saldırılar ortaya çıkacak. Saldırılar çok daha karmaşık ve tespit edilmesi zor duruma gelecek.
• Dünya çapında siber suçların belirlenmesi ve buna göre hareket edilmesi 2 ya da 3 yılı bulacak. Zira bazı ülkeler siber suçla savaş birlikleri oluşturmuş olsa da, gelişmiş ülkelerin siber suçla savaş yasalarını en erken 2015 yılında uygulayabileceği öngörülüyor.

Raporun tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak: ShiftDelete.Net

wmaraci
reklam

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Android patlamaya hazir... Bence cok guvensiz bir isletim sistemi insanlar uygulama indirirken 3 kere dusunmeli...
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

ChuckBartowsKi

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

ChuckBartowsKi adlı üyeden alıntı

Android patlamaya hazir... Bence cok guvensiz bir isletim sistemi insanlar uygulama indirirken 3 kere dusunmeli...

Güvensiz olduğu kadar en çok kullanılan iletişim sistemi ben de dahil.

• Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

AcidBunny adlı üyeden alıntı

Güvensiz olduğu kadar en çok kullanılan iletişim sistemi ben de dahil.

Bende kullaniyorum ama uygulama indiremiyorum whatsapp disinda bir sey yok. Bence guvensiz ve yakin zamanda ciddi sekilde patlayacak bir isletim sistemi...

R.I.M ve iOS cok daha kaliteli. Windows Phone ile yarisabilir...
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

ChuckBartowsKi
wmaraci
wmaraci

HasanEksi HasanEksi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bursa
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 608
  • Beğeniler 85 / 113
  • Ticaret 5, (%100)
Andorid için tehlikeli diyorsunuz hepiniz windows kullanıyorsunuz ? Bu nasıl oalcak android için olan virüslerin 2-3 katı windowsta mevcut her gün hızla artıyor.O zaman linux geçin :) Hem android market uygulamalarını düzenli olarak virüs testinden geçiriyor.Yılda -5-6 tane uygulama da virüs çıkıyor.Zaten bilinçli bir insan android işletim sistemli bir cihaza virüs sokmaz.Android marketten uygulama indirirken yapımcı ismine bakmıyorsan uygulama izinlerini göz atmıyorsan yorumları da dikkate almıyorsan :) Bir de warez kullanıyorsan başın beldadır.
Ghost Yunusemre

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)

Teknoloji Hocam adlı üyeden alıntı

Andorid için tehlikeli diyorsunuz hepiniz windows kullanıyorsunuz ? Bu nasıl oalcak android için olan virüslerin 2-3 katı windowsta mevcut her gün hızla artıyor.O zaman linux geçin :) Hem android market uygulamalarını düzenli olarak virüs testinden geçiriyor.Yılda -5-6 tane uygulama da virüs çıkıyor.Zaten bilinçli bir insan android işletim sistemli bir cihaza virüs sokmaz.Android marketten uygulama indirirken yapımcı ismine bakmıyorsan uygulama izinlerini göz atmıyorsan yorumları da dikkate almıyorsan :) Bir de warez kullanıyorsan başın beldadır.

MacBook kullaniyorum :) Windows isletim sistemimde var ve buna ucret odeyip virus koruma kullandim...

Ana bilgilerim sifreli olarak MAC isletim sisteminde... :)

Galaxy telefonuma 3-4 kere virus girdi. Android store 1,5 yildir bu kadar gelismis durumda fakat cok fazla virus var :)

Yilda 50-60 bin virus var 5-6 degil :)
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

ChuckBartowsKi

HasanEksi HasanEksi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bursa
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 608
  • Beğeniler 85 / 113
  • Ticaret 5, (%100)

MacBook kullaniyorum :) Windows isletim sistemimde var ve buna ucret odeyip virus koruma kullandim...

Galaxy telefonuma 3-4 kere virus girdi. Android store 1,5 yildir bu kadar gelismis durumda fakat cok fazla virus var :)

Arkadaş bu gün her yerde bu var korkarım ilerleyen zamanlarda bu tehditler artacak ! İosta güvensiz kaç defa marketi hacklendi ? Kapalı işletim sistemi sonuçta ! Belki samsung tizen ile güzel bir şeyler başarır...

hlnl hlnl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek -
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 84
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 6, (%100)
Android iyide önlemini alacaksın.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

Maalesef.
Karşılaştırıldığında Google Play (yani Android'in uygulama mağazası) App Store'un yanından bile geçemez.
Ama özellikler, diğer şeyler vs. tamamiyle tercihe bağlıdır ve zevk meselesidir.

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)
google uygulamalarınızın parasını ödemese kimse kullanmaz android 'i :)

google play'de ücretsiz olan şeylerin çoğu app stora da azda olsa bir ücreti var, google sağolsun sizin yerinize ödüyor :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al