Son güncelleme ile beraber artık Android cihazlar, Google Çeviri kullanarak sadece harfleri ve sesleri değil aynı zamanda fotoğrafları da tercüme edebilecek.

Google daha önce görüntü teknolojisini, resim arama özelliğinde sunmuştu. Kullanıcılar her hangi bir resminin adresi ile yada bilgisayarlarında ki resmi yükleyerek arama gerçekleştirebiliyordu. Şimdi ise görüntü teknolojilerinde bir yeniliğe daha imza atarak resim çeviri özelliği sundu. Artık sahip olduğunuz her bir Android cihaz ile gazete, kitap ve dergilerin fotoğrafını çekerek çevirebilirsiniz. Hatta sokağın bir yerinde yazan yabancı kelimelerin fotoğraflarını çekerek dahi tercüme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz Google Çeviri güncellemesi, Android 2.3 Gingerbread ve üstünde ki sürümleri destekliyor. Fotoğraf tercüme özelliği birçok dil ile beraber Türkçe desteğine de sahip. Bazen çevirmek istediğiniz yazının üzerini parmakla çizip vurgulamanız gereken bu özellikte fotoğrafını çektiğiniz yabancı kelimenin okunaklı olarak yazılmış olması gerek. Google özelliğin sahip olduğu öğrenme mekanizması sayesinde zamanla gelişerek daha iyi olacağını düşünüyor.

http://cebimdekikelimeler.com/android-ile-artik-fotograflari-tercume-etmek-mumkun.html