Eğer yeni bir android telefon almış iseniz ve daha önce bu sisteme sahip bir telefonla uzaktan yakından alakanız yok ise işinize yarayacak küçük tavsiyelerden oluşan bir yazı yazmak istedim.

*Eğer telefonu yeni aldıysanız ve aldığınız sarj ile kullanıyorsanız ilk şarjınızı mümkün olduğu kadar telefon kapalı iken ve batarya tamamen boşaldığında yapın. Bu bataryanızın birazcık kalibre olmasını sağlar ve pil ömrünü uzatabilir. (kesin diyemiyorum )
* Eğer dokunmatik bir telefon kullanıyorsanız mutlaka ama mutlaka bir ekran koruyucu birde darbelere dayanıklı telefonu saran plastik kılıflardan alın. Çünkü kullandığınız aletler ve parçaları oldukça pahalı. Ani bir düşme sonucu ya da dalgınlıkla anahtarlarla aynı cebe koyduğunuz telefonunuzun ekranı zarar görebilir. (ne demişler önce tedbir )
*Telefonu ilk aldığınızda oturun ve telefonun menülerini tanımaya çalışın hatta girmediğiniz menü ve alt menü kalmasın. Daha sonra lazım olacak şeyleri daha kolay bulmanız için bu gerekli.
*Peki telefonu aldık buna nasıl oyun, uygulama yüklenir ya da hangi yollarla yüklenir?
1.Yol: Eğer telefonunuzda mevcut bir internet bağlantısı varsa ve gmail hesabınız varsa android marketten yükleyebiliriz. Eğer gmail yoksa önce bir gmail hesabı alın daha sonra telefondan market girin ve aldığınız hesap ile android markete giriş yapın . Marketten hoşunuza giden uygulama,oyunları indirmeniz yeterli. Çünkü telefonlar indirdiği uygulamaları kurmaya başlıyorlar.

2. Yol: Eğer telefonunuzda internet pakedi yoksa önce Türkiyenin En Gelişmiş Android Forumuna mevcut internet bağlantınızla girin ve üye olun. Daha sonra ordaki paylaşılan oyun ve uygulamaları inceleyin hoşunuza gidenleri bilgisayarına indirin. Daha sonra telefonunuzu usb bağlantısı ile bilgisayar bağlayın ve bağlantı türünü Usb Depolama olarak seçin. İndirdiğiniz .apk uzatılı dosyaları sd kartınızın içine atın. (ama hangi dosyaya attığınızı unutmayın ) Daha sonra telefonun dosya yöneticisinden sd kartın içine girin ve attığınız .apk uzantılı dosyalara tıklayarak onları kurun.

*Eğer android bir telefonunuz varsa hep şu cümleleri duyacaksınız buna kendinizi alıştırın. “Hacı senin telde root var mı? ” ” Bu akşam bir rom buldum fişek gibi” “Az daha telefonu brick ediyorduk ” “Clockwork recoveryden rom flashlıcam bu gece …. ” Burda duyduğunuz ve duyabileceğiniz tüm terimler deyim yerinde ise Android jargonunu oluşturuyor. Bunlar hakkında bilgiyi BURADAN alabilirsiniz.
*** Telefonunuzu ilk aldığınız gün kesinlikle root işine kalkışmayın. Önce bir orijinal yazılımla telefonunuzu tanıyın. Forumumuzu okuyarak kendinizi geliştirin daha sonra bu işlere kalkışın yoksa hiç istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
* Bu telefonların şarjları genel olarak az gidecektir. Eğer daha önce 1100 gibi bir telefon kullanıyorsanız canınız bu duruma çok sıkılacak “Ya hani bu akıllıydı hayvan gibi sarj yiyor” diyeceksiniz. Size kişisel tavsiye olarak eğer alma imkanınız varsa telefonunuzun orijinal bataryasını alın eğer imkan yoksa yanınızda ve her gittiğinizde yere cebinizde usb sarj kablosunu götürün. 1 günü aşan ziyaretlerde ya da fazla kullanım sonucu yarım günde telefonunuz açılmayacak duruma gelebilir benden söylemesi
*İyi bir Micro SD hafıza kartı alın. İyiden kastım marka olarak değil tabiki class olarak. Micro SD kartlarda class 6 ve üzeri kartları tercih etmeniz ilerleyen dönemlerde çok işinize yarayacaktır.

*Androidin özgürlüğünden sonuna kadar yararlanın ve mutlaka tüm launcherlerı deneyin (launcher diye android telefonlardaki arayüze diyoruz. Yani bir bakıma tema denilebilir. Tavsiye olarak Laucher pro, Go Launcher ve Adw launcher başta gelir. Birde son zamanlarda kullandığım360 launcherı da denemenizde fayda görüyorum.
*Widgetlerden sonuna kadar yararlanın: Androidin belkide rakibi iostan en büyük farkı ve üstünlüğü widget desteğidir. Widget denilen uygulamalar telefonunuzun ana ekranında size yardımcı olan yol gösteren uygulamalardır. Mesela mesajlarınızı ana ekrandan takip edebilir, Facebook ve twitter hesaplarınızı ana ekrandan takip edebilirsiniz widgetler sayesinde.
*Android için virüs programına gerek var mı : Eğer sadece marketten uygulama indiriyorsanız buna gerek yok ama internetten uygulama oyun vs atıyorsanız kullanmanız iyi olacaktır fakat şunuda söylemek isterim yaklaşık 1,5 senedir hiç virüs programı kullanmadım ve hep internetten indirdiklerimi kurdum
Şimdilik aklıma gelenler bunlar daha sonra aklıma geldikçe buradan sizlerle paylaşacağım.
[color=#FF0000]
Dikkat: Bu rehber alıntı değil kendi ürünümüzdür lütfen alırken site adımızı link olarak konu altına ekleyiniz.
www.androidforumun.com
[/color]