Android kullanıcılarının başı yine bir virüs ile dertte, eğer cihazınızın güvenlik tedbirlerini elden bırakırsanız başınız SpyNote virüsü ile büyük derde girebilir.

SpyNote virüsü Android işletim sistemine gözüne dikmiş durumda, mobil işletim sisteminde büyük pasta payı sahibi olan Android kullanıcıları büyük risk ile karşı karşıya kalabilir. SpyNote virüsü enjekte olduğu zaman rehberinizi kopyalıyor, mesajlarınızı görüyor ve bununla yetinmeyip görüşmelerinizi bile dinleyip kaydedebiliyor.

Eğer Android işletim sistemi kullanıyorsanız güvenlik konusunda çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü bu virüsün hiç şakası yok, internet ortamında bu virüsten korunmak için herhangi bir önlem daha geliştirilmedi. Kullanıcıların hiçbir şekilde internetten 3.parti uygulamaları telefonlarına kurmamalı Android’in kendine ait güvenilir mağazası Play Store üzerinden telefonunuza uygulamaları indirin.

Bu tehlikeli SpyNote virüsünün en kötü özelliklerinden birisi de cihazınızın kamera kontrolünü ele geçirip cihazınızdan görüntü alabilme özelliğinin olması.

Cihazıma virüsün bulaştığını nasıl anlayabilirim?

Cihazınızın eskiye göre ağır çalışması yaptırdığınız işlemlere geç tepki vermesi
Cihazın kendi kendine açılıp kapanması ve ya aniden kilitlenmesi
Hiç bir işlem yapmadığınız halde bataryanızın çabuk bitmesi
Uygulamaların aniden durduruldu ya da kapat hatası vermesi
Cihazımda virüs olduğunu düşünüyorum nasıl silebilirim.

Ben öncellikle Play Store üzerinde anti virüs programlarının bu virüsü cihazınızdan tamamen kaldırabileceğine inanmıyorum. Bu virüsü silmenin en etkili kesin yolu cihazınıza “Hard Reset” atmanızdır. Bunu nasıl yapabilirim diye sorarsanız cihazınızın modelini Google’a yazarak örneğin “Samsung Galaxy Note 4 Hard Reset” yazarsanız en etkili sonuçlarınızı bulacağınızı tahmin ediyorum.

Kaynak