Asus MemoPad HD 7 Teknik Özellikleri

Asus tarafından Türkiye pazarında da satışına başlanılan Asus MemoPad HD 7 Tablet PC modelini sizler için oldukça detaylı bir incelemeye tabi tuttuk. Ancak ilk olarak sizlere modelin Teknik Özelliklerini bir özet geçelim.

Cihazımız aslında Fiyat / Performans noktasında tam bir Çin Malı Düşmanı. Çünkü 399 TL’den pazardaki bütün Çin Malı Tablet PC modellerini yok edecek bir konumda.

7 inçlik 1280 * 800 piksellik HD bir ekran ile karşımıza çıkan MemoPad HD 7 modelindeki piksel sayısı aslında HD standartlarından biraz da yüksek. Normalde 720p çözünürlük sunan HD standardı yerine Asus 800p lik bir standart sağlamış durumda. Panelin IPS Panel olduğu ve buna bağlı olarak görüntü kalitesi ve okunabilirlik seviyesinin de yükseldiğini belirtmekte fayda var.



Quad-Core serisi yani 4 Çekirdekli 1.2 Ghz’lik bir işlemci ailesi ile gelen Asus MemoPad HD 7 modeli pazardaki Çin Malı ürünleri bir anlamda tokatlamış oluyor. Çünkü birçok model tek veya çift çekirdek kullanırken Asus firması bu noktada Dört Çekirdek teknolojisini kullanmış durumda.

Tabi ki burada bir detay mevcut. SnapDragon serisi veya Tegra 3 serisi bir çekirdek kullanılmamış cihazda. Çünkü cihazımız Performans cihazı değil. Fiyat cihaz. Bu sebeple de Asus MemoPad HD 7 modelinde MediaTek firmasına ait MTK 8125 çipsetine konumlandırılmış Cortex A7 tabanına sahip bir işlemci tercih edilmiş durumda.

16 GB Dahili Depolama alanı ile gelen üründe kullanılabilir depolama alanı ise tabi ki 16 GB değil. Bu sebeple de firma mantıklı bir adım atmış ve içerisine 32 GB’a kadar destek sağlayan bir Micro SD Kart girişi eklemiş. Bu sayede ortalama 12 GB seviyesinde olan kullanılabilir depolama alanı +32 GB daha yükseltilebilir hale getirilmiş. Tabi ki bunun yanında Bulut Depolama Alanı kullanımı da mümkün.

1 GB Ram kullanan cihaz birçok tablet işlemini rahatlıkla yapabilecek seviyede. Tabi ki üst düzey oyunlarda hem ekranın HD olması hem de Ram değerinin 1 GB olması sebebiyle bazı kasılma ve yavaşlamalar yaşanıyor. Bu durumda aslında bu tarz bir cihaz için nemsiz bir durum.

5 MP Arka Kamera ve 1.3 MP Ön Kamera ile hayatımıza giren Asus MemoPad HD 7 modeli özellikle Fotoğraf Çekimi ve Video Çekimlerinden kendisinden beklenilenden daha fazlasını sunuyor. Birçok Fotoğraf Çekim Modu ile de size bir fotoğraf makinesi kadar olmasa da ona yakın bir kalite sunmayı başarıyor. Bu arada cihaz ile HD formatlı video çekimi yapabilmeniz de mümkün.

Batarya noktasında bekleme modunda 2 günü tamamlayan MemoPad HD 7 modelini kullanırsanız 10 saate varan bir batarya süresi sunuyor. Bize ulaştırılan inceleme ürünlerinde oyun ve fotoğraf ile oldukça yüklü bir çalışmada bile cihazın 5 saati aşan bir batarya süresi sunduğunu söyleyebiliriz.
Wi-Fi ve Bluetooth ile size kablosuz özgürlükte sağlayan üründe elbette ki 3G veya 4G desteği beklemek yanlış olacaktır. O sebeple cihazı Portatif olarak kullanma planınız varsa o zaman üst modellere bakmanız gerekecek.

Renk olarak ön kasada Siyah görünümü tercih eden firma arka kasa için ise oldukça iyi renk tercihleri sunmuş durumda. Siyah, Beyaz, Yeşil, Pembe ve Mavi renk seçenekleri ile satışa çıkan MemoPad HD 7 modeli özellikle tek renk modellerden bu anlamda da ön plana çıkmış oluyor.

Fiyat olarak 399 TL gibi bir fiyattan satışı yapılan MemoPad HD 7 modeli pazarda 200 – 600 TL den satılan Çin Malı ürünlerden çok daha iyi bir performans sağlıyor. Ayrıca Garanti – Malzeme Kalitesi ve Servis konusunda da oldukça iyi bir firma ile çalışmanın da avantajları her zaman kendisini gösteriyor.

Şuan Türkiye’de bulunan Teknoloji Mağazalarında yok satan bir model olması aslında cihazın kalitesini ve kullanıcılarda yarattığı etkiyi gösteriyor. Anca yine de aklında soru işareti olanlar Asus MemoPad HD 7 modeli için sayfamız üzerinden sorularını sorabilirler.

Bir önceki yazımız olan BİM Mağazaları Apple iPhone 5S Satmaya Hazırlanıyor başlıklı makalemizde apple, Apple iPhone 5S ve Bim 5S hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: http://www.cepseyir.com/asus-memopad-hd-7-tablet-pc-teknik-ozellikleri.html

Asus MemoPad HD 7 Oyun Performansı

Alt Seviye Tablet PC modelleri arasında aslında üst model olarak ele alınabilecek olan Asus MemoPad HD 7 modelini dilerseniz birde oyun noktasında inceleyelim.

Öncelikle İşlemci – Ekran noktasında elbette ki bu cihaz ile oynayabileceğiniz oyunların seviyesi belli bir noktaya kadar çıkabilmektedir. Yani 399 TL’ye aldığınız bir tablet PC modelinden Full Performans beklemek hem haksızlık hem de boşa bir ümit olacaktır.

Cihazımız ile yaptığımız denemelerde oynadığımız oyunları dilerseniz sıralayalım.
1- Asfalt 8
2- IronMan 3
3- Fifa 2014
4- NBA2K13
5- Virtua Tennis



Oynadığımız oyunlardan bazıları Full HD Ekran isteyen ve genelde Dört Çekirdek ve Üstü sistemlerde performans sağlayan oyunlardır. Diğerleri ise artık en alt modelde bile rahatlıkla oynanabilen Orta – Alt Seviye oyunlardır.

Yaptığımız oyun testlerinde Full Performans isteyen ve devamlı hareket halinde olup ekrandan çok sayıda grafik geçişi yapan Asfalt 8 gibi oyunlarda donma derecesinde olmasa da bazı kasılmaların meydana geldiğini gördük.

Oyun Zevkini biraz azaltan bir sorun olsa da Çin Malı Tablet PC modellerinde görülen donma, takılma gibi sorunların hiçbirisini oynadığımız Üst Düzey oyunlarda yaşamadık.

Cihazı kullanırken dikkatimi çeken bir diğer durum ise ısınma durumu oldu. Cihazla bir saate yakın oyun oynamamıza rağmen cihazın dış kasa sıcaklığı çok yüksek seviyelere ulaşmadı. Bu durum özellikle devamlı oyun oynayıp cihazı alev topuna çevirenler için ideal bir makinenin pazara çıkmış olması anlamına geliyor.



Dediğimizi gibi eğer devamlı Oyun Oynamak düşüncesinde iseniz, Angry Birds, Temple Run gibi oyunlar oynayacaksanız cihazı hiç düşünmeden alabilirsiniz. Yok, daha performanslı, grafik noktasında zengin canavar gibi oyunlar oynayacağım derseniz MemoPad HD 7 işinizi görürü ancak size Maksimum Performans sağlamaz. Oyun sırasında da kasılmalar yaşatarak bazen sinir bozucu bir hale gelebilir.

Kaynak: http://www.cepseyir.com/asus-memopad-hd-7-tablet-pc-oyun-performansi.html

Asus MemoPad HD 7 Kasa Yapısı ve Ergonomi

Asus tarafından pazara sürülen MemoPad HD 7 Tablet PC modelinin kasa yapısını kısa bir şekilde incelemek istiyorum.

7 inçlik standart bir kasa boyutu ile pazara çıkan MemoPad HD 7 modeli elde kolay tutulan ancak tuş takımı noktasında biraz zorlayan bir model gibi göründü gözümüze.



Kullanım sırasında kasa kenarlarının ince, ortaya doğru ise kalın bir kasaya sahip olması modelin elde rahatlıkla tutulmasına sebep oluyor. Ancak kullanım noktasında ön kasada Fiziksel Tuş Takımına yer vermeyen MemoPad HD 7 modeli arka kısımda konuşlandırdığı Power ve Ses Tuşlarında ise farklı bir çözüme gitmiş durumda.

Rakip firmalar tarafından satışı yapılan modellerde Ses ve Power tuşlarının kasa yanına konulmasına alışmamızdan dolayı biraz daha arkada kalan Fiziksel Tuş Takımına alışmak oldukça zor oluyor. Bu sebeple ilk kullanımda cihazı açıp kapamak veya ses seviyesini değiştirmek için cihazın arkasına bakmanız gerekebiliyor.

Bu alışkanlıkların dışında olduğu için de bizim için ilk izlenimlerde sıkıntıya sebep oldu. Tabi ki alıştıktan ve cihazın kasa yapısı ile uyum sağladıktan sonra bu sıkıntı ortadan kalkacaktır.



Bunun yanında arka kapağın özellikle kılcal çizikler noktasında pek de dayanıklı olduğunu söyleyemiyoruz. Çünkü cihazı 1-2 hafta kılıfsız kullanım neticesinde kılcal çiziklerle dolu olduğunu görebilirsiniz.

Bu sebeple ürünü alır almaz en azından Arka Kapağı kapatacak bir kılıf almanız ve onu kullanmanız cihazın daha az hasar görmesine sebep olacaktır. Çizilirse çizilsin derseniz o zaman sıkıntı yok .

7 İnçlik Tablet PC Kılıflarına uyum sağlayabilen modeli dilerseniz Klavyeli Tablet PC Kılıfında kullanabiliyorsunuz. Ama alacağınız modelin Bluetooth Destekli olması gerekiyor. USB girişli modellerde sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Kasa Yapısı olarak cihazın rakiplerine göre bir adım geride kaldığını söyleyebiliriz. Renkli bir kasaya sahip olması sebebiyle kullanıcıların tercih edeceği modelde ergonomi biraz daha farklı tasarlanmış. Bu durumda kullanım noktasında biraz alışma zorluğu yaşatabiliyor.

Kaynak: http://www.cepseyir.com/asus-memopad-hd-7-kasa-yapisi-ve-ergonomi.html

Asus MemoPad HD 7 Android 4.2.2. ve Android 4.3 Güncellemeleri Hakkında

Asus kanadı geçtiğimiz hafta Asus MemoPad HD 7 modeli için Android 4.2.2 Jelly Bean Güncellemesi hazırlamıştı. Çok kısa süre sonra ise gelen haberler MemoPad HD 7 modelinin Android 4.3 Güncellemesi alacağı yönünde.

Asus MemoPad HD 7 modeline sahip olan kullanıcılar cihaza Android 4.2 Jelly Bean İşletim Sistemi yüklü olarak almışlardı. Asus bu noktada birkaç iyileştirme ile Android 4.2.2 Jelly Bean sürümünü Ekim ayının ilk haftasında indirilebilir hale getirdi.

Ancak gelen son bilgiler Android 4.3 Jelly Bean sürümünün de yolda olduğu yönünde. Asus kaynaklı olarak gelen bu bilgi aslında firmanın Android 4.2 veya 4.2.2 sürümünde bir sorun yaşamasından kaynaklı gibi görünüyor. Özellikle 4.2.2 sürümünün hemen arkasından böyle bir güncelleme yapılması işletim sistemi kaynaklı bir sıkıntının habercisi olabilir.



Eğer sizde Asus MemoPad HD 7 Tablet PC sahibi iseniz o zaman Android 4.3 Jelly Bean Güncellemesi için ara ara güncelleme kontrolü yapabilirsiniz.

Kaynak: http://www.cepseyir.com/asus-memopad-hd-7-modeli-icin-android-4-3-yolda.html





Not: Gerçek anlamda detaylı ilk cihaz incelememdir. Eksik Kalan Noktaları, Şuraya daha fazla yoğunlaşman gerek dediğiniz yerleri belirtirseniz sevinirim.

Bir sonraki incelemede Testler - VİDEO İnceleme ve birkaç eklenti daha olacaktır.

Her madde altında link vermemin sebebi buraya ekleyemediğim GÖRSELLERİ isteyen arkadaşların giriş yaparak görmesi içindir.