samsa
Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
turizm
-
-
Ad Soyad
T** O**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhabalar bir süredir telefon bataryanın ömrünü uzatmak için araştırmalar yapıyorum ancak herkes her şeyi her türlü söylüyor ve açıkçası bu konuda benim beynim yandı.
Olayı fazla uzatmadan biraz bahsetmek istiyorum ki mesela batarya larımızı tamamen bitirmemek veya tamamen doldurmamak batarya ömrü açısından en iyisi bu bilgiyi paylaşıyorum çünkü her türlü farklılıkta birbiriyle uzaklaşan anlatımlar olsada herkes bu konuda aynı şeyi söylemiş.
Benim aslında merak ettiğim husus
Telefon şarj olurken telefonu kullanmak bataryaya zarar verir mi?
Öğrenmek istediğim husus bu ancak bu konuda da farklı kaynaklarda birbiriyle ters düşen bilgiler mevcut.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Ön muhasebeci
-
-
Ad Soyad
R** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Işığını ve ayarlarını kıs, (güneşte hariç dayanamazsın) sürekli güç tasaruf modunda olsun ve mümkünse telefonunun şarjı %100 olunca kullan prizde çünkü o zaman batarya devre disi ve çıkartma gitmen gerekince çıkartırsın ve birde mümkünse orjinal xamio 20.000 mah al hiç bir zaman sârj sıkıntısı yaşama.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Ön muhasebeci
-
-
Ad Soyad
R** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bataryanın daha erken dolmasını engeller ve bataryayı kullandığınız için zayıflatır ve birde batarya aynı anda iki işlem gerçekleştiği için ayrıca zayıflar. Direkt etkisini göremezsenizde ilerki dönemlerde görürsünüz mümkünse kullanmayın ama arada bir iki defa kullanmak zorunda kalmışsanız sorun olmaz ayrıca arama için kullanırken çok aşırı konuşma ve kullanım yaparsanızda bataryayı çok kullanır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cep Telefon Teknik Servis
-
-
Ad Soyad
S** B**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
hocam sizin dediğiniz sistem 20 yıl önce idi full doldur full bosalt yeni nesil piller tam tersi sonuna kadar bitirildiğinde hücre hasarlarına yol acıyor ve pil ömrünü kısaltıyor yeni nesil cihazlarda doğru dolum tekniği şudur.
%20 de sarja tak
%99 %100 arası sarjdan sök
can ve mal güvenliğiniz için hiç bir şekilde sarj cihazlarınızı prize takılı uzun süre bırakmayın işlem sonrası prizden sökerek kabloyu büküp kıvırmadan gevsek bir sekilde çember seklinde toplamak en uzun kablo kullanım ömrünü size sunacaktır
ayrıca pilinizi belli süreler ile hiç bir sorun olmasa dahi değiştirmek (orjinali ile) cep telefonunuzu olası kısa devre ve güç arızalarından koruyacaktır..