Casper’in yeni akıllı telefonu Casper VIA V8 ‘in bütün kullanım detaylarını inceleyeceğiz.Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu telefon orta ve giriş seviyesinde bir cihaz değil.Daha çok üst seviye bir cihaz olmuş.Bütün özelliklerine ve tasarımına daha detaylı bakalım; Casper VIA V8 incelemesi

TASARIM

Casper VIA V8′in alınması için en önemli neden sanırım tasarımı.Arka kısım camla kaplanmış ve harika duruyor.Yeni kendine özgün tuş dizaynları da benim çok hoşuma gitti. Aynı zamanda çok ince bir telefon olmuş sadece 7.3 mm inceliğinde.5 inç ekranı olmasına rağmen gayet rahat tek elle kullanılabiliyor. Çerçevelerin de ince tutulması telefona ayrı bir hava katmış. Yan kısımlarda metal kullanılmış. Ama keşke alt kısımda kapasitif butonların tarzını biraz değiştirselerdi.Telefon kapalıyken de orada gözükmesi benim hiç hoşuma gitmiyor.Onun dışında her şey güzel Casper VIA V8 ‘de. Casper VIA V8 incelemesi

EKRAN/PERFORMANS

Ekran Full HD görüntü kalitesi sunuyor.Ekranda herhangi bir piksellenme sorunu yok.Aynı zamanda ekran Gorilla Glass 2 ile korunuyor.Kırılmalarda etkisi fazla olmasa da çizilmeleri büyük oranda ortadan kaldırıyor.Ekran 5inç günümüz telefonlarıyla hemen hemen aynı büyüklükte bir telefon olmuş. İşlemci kısmı bu telefonda fark yaratacak bir kısım. MediaTek’in 8 çekirdekli 2 GHZ işlemci bulunuyor.Yalnız burada dikkat edeceğimiz bir nokta var Casper VIA V8′de gerçek 8 çekirdek var.Yani yazılımsal olarak değil donanımsal olarak 8 çekirdek bulunuyor. Telefonun arayüzünde gezinmeye başladığınız zaman pek fazla takılma olmuyor.Fakat malum android azda olsa takılmalardan vazgeçemiyor telefon. :) Kendi arayüzü de bence gayet hoş olmuş.Ama keşke saf android kullanılsaymış, daha iyi olurmuş. Bir çok akıllı özellikleriyle birlikte karşılıyor bizi Casper VIA V8 akıllı özelliklerine bakmak için yakın bir zamanda ayrı bir inceleme hazırlamayı düşünüyorum.

KAMERA

Kamera kısmı şaşırtıcı arka kamera 16 MP, ön kamerası ise 8 MP. Buraya kadar her şey güzel fakat ilginç olan noktası bu çözünürlüğüne rağmen pekte tatmin edici sonuçlar vermiyor. LG G3′ün 13MP kamerası daha net ve hızlı fotoğraflar ve videolar çekebiliyor.Keşke Casper lensi de kaliteli kullansaydı.O zaman üst seviye telefonlarla kıyaslanabilirdi.

KUTU İÇERİĞİ/FİYAT

Kutu içeriği de beni şaşırtan kısımlardan biri oldu.Kutu bizi dolu dolu karşılıyor.Normal aletler dışında bizi ekran jelatini arka kapak ve cihazın arka kısmında bir jelatin karşılıyor.Her ne kadar çok bir şey ifade etmese de Casper bu noktada diğerlerinden ayrılması iyi olmuş. Gelelim Casper VIA V8 incelemesinin en önemli kısmına… Bu cihazın fiyatı 1200 TL olmuş.1000 Tl falan olsaymış düşünmeden alınabilir bir cihaz olurmuş fakat bu segmentte Lg G2 ve bu telefondan çok daha ucuz General Mobile Discovery 2 var. Umarım yakın zamanda fiyatı düşürürler.Yalnız hakkını yememek lazım plastik yerine bizi cam ve metal tasarım,güçlü donanım karşılıyor.Alınabilecek bir telefon olmuş. Casper VIA V8 incelemesi

Casper VIA V8 Telefonun Artı Yönleri

Tasarım kısmı bu telefonun en büyük artılarından biri olmuş.
Donanım olarak 8 çekirdekli oluşu cihaza ekstra hava katmış.Günlük kullanımda pek işe yaramasa da ilerde çıkacak oyunlarda işe yarayabilir.
Cihazın çerçeveleri ince.
Kaliteli malzeme kullanılmış.
Pek çok akıllı özellikler mevcut.
Casper VIA V8 Telefonun Eksi Yönleri

Pil 2350 MaH. Gayet düşük bir pil olmuş.Özellikle android gibi bir platform da bu pil bu telefona yakışmamış.Fakat yinede bir günü çıkartabilir diye düşünüyorum.
Gelmeyecek güncelleme desteği. Casper telefon alıyorsanız andoridin üst sürümlerine güncelleme pek beklememek gerekiyor.Belki bir sürpriz yapabilirler.
Casper VIA V8 incelemesi genel olarak böyle benim kullanıcı görüşüme göre bence Lg G2 almak biraz daha akıl karı olacaktır.

Kaynak: http://www.5kategori.com/blog/2014/07/27/casper-via-v8-incelemesi/