Google Play Store 403 hatası android telefonlarda, tabletlerde ve tüm ürünlerinde uygulama yükledikleri zaman karşılaştıkları hatalardan biridir. 403 hatası alan kullanıcı oyunu veya uygulamayı yükleyemez. Sinir bozucu olan 403 hatasının çok kolay çözümleri var.

Google Play Store’de Neden 403 Hatası Alırız?

Bu hatayı almanın birçok sebebi vardır. İki tane Google hesabınız bulunabilir. Bu hesapları farklı cihazlarda kullanıp, uygulama indirmeden dolayı 403 hatası alabilirsiniz. Google’den aldığınız hesabı hem kişisel, hem de Google Play için kullanıyorsanız tekrar 403 hatası alırsınız.

Google Play Store 403 Hatasının Çözümleri

İki tane Google hesabınız bulunuyorsa, öncelikle ikinci hesabınıza giriş yaparak aynı yüklü uygulamayı kaldırın. Hata aldığınız uygulamayı kaldırıp, tekrar kurabilirsiniz.

VPN Hataları



VPN bağlantılarından dolayı 403 hatası alabilirsiniz. Cep telefonunuzun ayarlar bölümüne girin. Kablosuz ağlar seçeneğini kullanarak VPN’yi bulun. Açılan pencerede VPN bilgilerinizi temizleyin. Google Play’i eski haline döndürün.

Arama Geçmişini Temizleyin



Google Play’da milyonlarca oyun ve uygulama yer alıyor. Hepsini yüklemek mümkün değil. Birden fazla arama yapmış olabiliriz. Bu durumda arama geçmişini temizlememiz gerekecektir. Google Play uygulamasını açıp, sol taraftaki menüden ayarlar kısmına giriyoruz. Burada arama geçmişine tıklayıp, temizle diyoruz.

Google Hesabınızı Kontrol Edin



Google Play’de 403 hatası alıyorsanız, Google hesabını cep telefonunuzdan kaldırın. Ayarlar menüsünden, hesaplar kısmını açın. Google hesabınızı kaldırıp, tekrar girin.

KAYNAK:https://www.technologgenc.club/2019/03/google-play-store-403-hatasi-ve-cozumu.html