Mobil işletim sistemi Android artık akıllı telefon ve tablet bilgisayarların dışına çıkmaya başlıyor. Peki Android işletim sistemli cihazların kalbini oluşturan uygulama marketi Google Play Store nedir?



Dünyanın en büyük uygulama mağazalarından biri olan Play Store, Google’a ait bir uygulama mağazasıdır. Android mobil işletim sistemli cihazlarda bulunan Play Store, dünyada en yaygın kullanılan uygulama mağazasıdır. Android cihazların bolluğu ve max/min fiyat arasındaki uçurumdan dolayı dünyada bir çok kesime hizmet etmektedir. Bunun getirdiği bazı dezavantajlar da yok değil.

Öncelikle açık bir mobil işletim sistemi olmasından dolayı sistem virüslere tamamıyla açık bir konumda bulunmakta. Bu yüzden Play Store’da antivirüs yazılımlarla sıklıkla karşılaşabilirsiniz.

Android’te cihaz bolluğundan ve bu cihazların farklı teknik özelliklere sahip olmasından kaynaklı bir sorun ortaya çıkmakta. Farklı teknik özellikler ve yapıda cihazların aynı sürüm işletim sistemi kullanması uygulama geliştirici için bir problem. Neden mi? Çünkü yazdığı ve tasarladığı uygulamasını farklı çözünürlüklerde ve ekran büyüklüklerine de uyumlu yapması gerekiyor. Bu uyumluluk Android’te, 4.0 inçten – 10.0 inçe kadar ve farklı çözünürlüklerde değişebiliyor. Bu da uygulama geliştiriciye ciddi bir sıkıntı demek.

Google’ın uygulama yayın politikası Apple’a nazaran biraz daha hafif. Bunun getirdiği dezavantaj da yok değil. Mağaza içerisinde sahte ve bir çok işlevsiz uygulama barınmakta. Bu da mağazanın selefi App Store ile yarışamaz hale getiriyor.

Kaynak :