Merhaba değerli teknolozy.net takipçileri, bu yazımda sizleri Samsung’un Galaxy serisinden Ace 2 kod adlı cihazını tanıtacağım.
Galaxy Ace, son zamanlarda herkesin elinde gördüğümüz cihazlardan bir tanesi, çoğu hatta tüm teknoloji marketler, online alışveriş siteleri Samsung Galaxy Ace’nin fiyatını 550 hatta 500 TL’ye kadar indirdi. Tabi böyle olunca, çoğu vatandaş bir akıllı cihaza sahip olmak için satın aldı, benim şahsi fikrim bu cihazı pek beğenmiyorum. Estetikliği olsun, donanımı olsun beğenmiyorum.
Merakla beklenen Galaxy Ace 2 satışa sunuldu ve yazının başındada söylediğim gibi, cihazı detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Tasarımından başlayacak olursak, Galaxy S3′e benzer bir tasarım olmuş, Galaxy Ace’ye göre iyileştiren tasarm oldukça şık. Cihazın ön yüzünde ışık sensörleri ve 3G bağlantısı için konumlandırılmış ön kamera bulunuyor.
Bu arada belirtmek gerekirse, cihazın ağırlığı 118,5 gram ve boyutları 118,3 x 62,3 x 10,5 mm.
Cihazda 3.8 inç boyutunda PLS TFT ekran bulunuyor, ekranın çözünürlüğü ise 480 x 800 olarak belirlenmiş. Ekran canlılığını değerlendirmek gerekirse iyi düzeyde.
Cihazın alt kısmına gelecek olursak, tüm Galaxy serisinde olduğu gibi fiziksel menü tuşu ve dokunmatik olan geri ve düzenle tuşları bulunuyor.
Cihazın arka kısmına geçecek olursak, Samsung kamera ve flaşı ortalamış gibi görünüyor. Cihazın kamerası 5MP çözünürlüğünde ve cihazda LED Flaş bulunuyor.
Cihazın yan kısımlarında ise her zaman bildiğimiz, ses açma kapama, tuş kilidi, ve kamera tuşları bulunuyor. (Fazla detaya girmiyorum, bildiğimiz şeyler.)
Telefonun yazılımına gelecek olursak, telefonda Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi bulunuyor. Maalesef Android 4.0 Jelly Bean güncellmesi yok. (Manuel ROM ile yapılabiliyor.)
Cihazın teknik bilgilerine inecek olursam, cihazda Dual-core 800 MHZ hızında çift çekirdekli işlemci bulunuyor. Cihazın dahili hafızası 4GB ve ayriyetten harici kart kullanılarak cihaz hafızası çoğaltılabilir. Cihazda A-GPSS özelliği bulunuyor, bunun sayesinde navigasyon uygulamaları kolayca çalıştırılabiliyor. Cihazda, 1500 mAh değerinde pil bulunuyor.
Sonuç olarak, Galaxy Ace’den sonra işlemci, tasarım dışında pek birşey değişmemiş gibi görünüyor, cihazın kullanıcısı olarak yorumlayacak olursam, kesinlikle alternatif ve akıcı bir cihaz. Tavsiye ediyorum / etmiyorum arasında kaldım diyebilirim. Ama yinede karar sizin.
Kaynak