Samsung ve Android telefon kullanıcısıysanız ve DNS ayarlarını değiştirmekte sorun yaşıyorsanız. Bu yazımızda Samsung ve Android telefonlarınızın DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini sizler için anlatacağız.

Günümüzde çoğunlukla yasaklı ya da engelli sitelere giriş yapabilmek için kullandığımız DNS ayarları ile kısa sürede DNS değiştirme işlemini yaparak yasaklı sitelere rahatlıkla giriş yapabiliyoruz. DNS ayarlarını değiştirmek hız konusunda size bir engel teşkil etmez ve istediğiniz zaman değiştirmiş olduğunuz DNS ayarlarını eski haline getirebilirsiniz.

Anlatacağımız bu DNS değiştirme yöntemiyle Wifi üzerinden yasaklı sitelere giriş yapabilecek ve internet üzerinde özgürce dolaşabileceksiniz.

samsung ve android telefonlar icin dns degistirme 1 Samsung ve Android Telefonlar İçin Dns DeğiştirmeSamsung ve Andorid Telefonlar İçin DNS Değiştirme Nasıl Yapılır?

İlk olarak yapmanız gereken, Menü> Ayarlar> Wi-fi kısmına gelerek wifi yi etkin hale getirmek ve bir ağa seçip bağlanmak.
Ağa bağlandıktan sonra ağ adına basarak, önünüze gelen iki seçenekten, ikinici olsan ”ağ yapısını değiştire”dokunmak.

Ağ yapısını değiştire dokunduğunuzda önünüze ”Gelişmiş Seçenekleri Göster” seçeneği gelecek bunu aktifleştirmeniz gerekiyor.

Gelişmiş seçeneklerde ” IP Ayarları” adında bir bölüm karşınıza gelecek ona dokunarak ” Statik” seçeneğini seçmelisiniz. Bu sekme Dns değiştirebilmek için gerekli olan bir sekmedir.

Bu sekmede aşağılara doğru DNS1 ve DNS2 bölümlerini göreceksiniz.




http://www.dnsdegistirme.gen.tr/ daki yazıdan esinlenerek hazırlandı.