Arkadaşlar herkese merhaba, daha önce forumun farklı bir bölümünde açtığım bir konu, cevap alamamıştım, SEO ile de ilgili olması nedeniyle burada da yazayım dedim.

Arkadaşlar sitemde SSL'e geçtikten sonra resimler yüklenmiyor. Sitenin SSL versiyonuna girdiğinizde ilk requestte resimler çıkmıyor. Yenileyince ya da site içinde gezince (yani 2. ve sonraki requestlerde) problemsiz yükleniyor.

Bir haftadır uğraştığım halde çözemedim. Bu problem için en çok verilen cevap resim yolaklarının https olarak düzenlenmesi. Resimlerin /images/resim1.jpg şeklinde yolaklarını https://siteadi.com/images/resim1.jpg örneğinde olduğu gibi değiştirdim.

Eğer siteniz SSL'se varsa dışarıdan çekilen tüm veriler de SSL olmalıdır. Birkaç tane Google Font var, ki bunlar da https üzerinden geliyor zaten. Aynı probleme çözüm olarak CSS ve JS yolaklarını da https olarak yazmak öneriliyor. Bunu da yaptım problem devam ediyor. İlk girişte https versiyona girdiğinizde yüklenmiyor resimler. Yenileyince ve sonraki requestte problem olmuyor.

Bir İngilizce forumda eğer ilk istekte yüklenmediği halde ikinci ve sonrakilerde yükleniyorsa sunucunuzu değiştirin diye bir öneri gördüm.

Delirmenin eşiğine getiren bu problemi daha önce yaşayan arkadaşımız var mı?

Siteye daha önce girmişseniz bir problem yok, ilk defa giriyorsanız yüklenmiyor. Şu an SSL yönlendirmelerini de kaldırdım siteden. Normal http versiyonda bir sıkıntı yok.

Bu konuda aynı dertten muzdarip ya da bilgili arkadaşlarımızın yardımını rica etmekteyim.

Şimdiden teşekkürler.