Merhaba bu yazımda size Üstkısım ( header ) da neler bulunmalı,headerın önemini anlayacaksınız umarım. Üst kısım sitenin başlangıcı olarak görülür ve siteye giren ziyaretçi veya okuyucunun ilk baktığı yer üst kısımdır.Eğer yaratıcı bir üstkısımınız var ise ziyaretçinin ilgisini birazda olsa almış olmalısınızdır.Üst kısım çizerken resimler ve herhangi nesneler arası boşlukların yeri oldukça önemlidir. Eğer boşluklara dikkat edilmediği sürece tasarıma bakış açısı değişebilir.Bir diğer kısım ise üst kısıma koyulan butonlar ve logolar,butonlar ve logoların yerleri iyi belirlenmelidir.Bu sayede düzen ve göze hoş gelen bir yapıya sahip olabiliriz.
Üst kısımda neler bulunmalı ?
Üstkısımları 3 ye ayırmak istiyorum Blog üst kısımları - Forum üst kısımları - Kurumsal sitelerin üst kısımları.
Blog üst kısımlarında genelde logo slogan sosyal ağlar ve twitter gönderilerini görmekteyiz bu 4 lüye bir örnek verecek olursak. Webuu.net ten bahsedebiliriz
oldukça renkli bir üstkısımı olduğu gibi sosyal ağları ve logosuda bulunmakta logoda görmüş olduğunuz gibi W harfi öne çıkartılmış ve tasarım çizilir iken sarı mavi şeritler w Şeklini verilmişti bunu kodlarken neden yapılmadı bilinmez fakat Google plus, Facebook, Twitter ,logo , slogan ve kategorilerini öne almış bir üst kısım ön plana çıkıyor.
2. ise Forum üst kısımları
Forum üst kısımlarında ise yine genel bir nesne logo,giriş bölümü,duyuru bölümü, ve reklam alanlarına yer vermektedir.forumlarda genel olarak içeriğe bakılsada üst kısımda forumların gözde bir bölümüdür.
Örnek olarak vbulletindata.net e bakabiliriz.
Güzel bir logo ile başlanmış logoya site adresi eklenmiş olup birde fare imlecide eklenmiş.Önemli sayfalarınıda yer veren bir header olup giriş bölümü,küçük linkler ve neredeyim ben eklenmiştir.
3. ise kurumsal sitelerin üst kısımları
Kurumsal sitelere birçok örnek verilebilir fakat ben örnek bir site verme gereği bulmadım. Kurumsal sitelerde kurumsal bir logo canlı destek bölümü iletişim bölümü ve ve birkaç sayfaları ele almaktadır.
Üst kısımın önemini ve kendisi hakkında umarım bilgi sahibi olmuşsunuzdur.
Yazar: Seçkin Yılmaz
Kategori: Grafik
Web Adresim: www.seckinylmz.net