Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Asp .NET

ASP C# Access Şifre Update işlemi

  #1  
Okunmamış 16 Mayıs 2018, 02:45
main Adlı Üyenin Avatarı
trdizin.net - Siteni Ekle
 
Üyelik Tarihi: 24 Aralık 2012
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Eskişehir
Ad, Soyad: İl... Ka...
Mesajlar: 959
Beğeniler: 231 / 336
Ticaret: 15, 100%
Merhaba üye ödevim olan üye girişli bir site hazırlıyorum. Üye girişi yapabiliyorum, kayıt ekleme ve şifre değiştirme olayıda yaptım. Fakat şifre değiştirmede üye girişi yaptığım kullanıcıyı değil tüm üyelerin şifresini değiştiriyor. Nasıl yapabilirim?

Sadece üye girişi yapılan kullanıcının şifresini değiştirebilsin.

Kodlar;

Kod:
  OleDbConnection user_conn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source= C:/Users/ilhan/Desktop/hafta9/WebApplication1/App_Data/kullanici.mdb");

OleDbCommand komut = new OleDbCommand();
            komut.Connection = user_conn;
            komut.CommandText = "update kullanicilar set sifre=@psifre";
            komut.Parameters.AddWithValue("@psifre", TextBox2.Text);

            user_conn.Open();
            komut.ExecuteNonQuery();
            user_conn.Close();
  #2  
Okunmamış 16 Mayıs 2018, 09:25
FTHY Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 15 Ocak 2017
Yaş / Cinsiyet: 26 / Erkek
Konum: Gaziantep
Ad, Soyad: Fa... Yı...
Mesajlar: 30
Beğeniler: 11 / 14
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
komut.CommandText = "update kullanicilar set sifre=@psifre where id=@id";
komut.Parameters.AddWithValue("@psifre", TextBox2.Text);
komut.Parameters.AddWithValue("@id", <kullanıcı id>);
commandTextine hangi kullanıcının şifresini değişmesi gerektiğini söylememişsin. O yüzden hepsini değiştirir. Where koşulu ile tablo id kolonun adını ne koyduysan onu gönder ki hangi kullanıcının şifresinin değişmesi gerektiğini sorgu anlasın.
kodblogum.com
  #3  
Okunmamış 16 Mayıs 2018, 16:08
main Adlı Üyenin Avatarı
trdizin.net - Siteni Ekle
 
Üyelik Tarihi: 24 Aralık 2012
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Eskişehir
Ad, Soyad: İl... Ka...
Mesajlar: 959
Beğeniler: 231 / 336
Ticaret: 15, 100%
Alıntı:
FTHY Adlı Üyeden Alıntı
commandTextine hangi kullanıcının şifresini değişmesi gerektiğini söylememişsin. O yüzden hepsini değiştirir. Where koşulu ile tablo id kolonun adını ne koyduysan onu gönder ki hangi kullanıcının şifresinin değişmesi gerektiğini sorgu anlasın.
peki hocam veritabanına id kısmı ekledim

Kod:
 komut.CommandText = "update kullanicilar set sifre=@psifre WHERE id=1";
bu şekilde yazdım, id si 1 olanı değiştiriyor. Ben otomatik almasını istiyorum. Yani giriş yapan kullanıcının id sini otomatik alsın onun şifresini değiştirsin. Nasıl yapabilirim
  #4  
Okunmamış 16 Mayıs 2018, 16:31
Blacksheep Adlı Üyenin Avatarı
.NET Developer
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Mu... Ka...
Mesajlar: 2.092
Beğeniler: 539 / 60
Ticaret: 10, 100%
Bir session oluşturup KullanıcıID değerini içine at bunu kullanıcı giriş yaptıkran sonra yapabilirsin.Sessiona tüm sayfalardan erişebilirsin şifre değiştirirken de Session içerisindeki ID değerini alıp Where koşulu ile PassUpdate yapabilirsin
  #5  
Okunmamış 16 Mayıs 2018, 17:07
main Adlı Üyenin Avatarı
trdizin.net - Siteni Ekle
 
Üyelik Tarihi: 24 Aralık 2012
Yaş / Cinsiyet: 20 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Eskişehir
Ad, Soyad: İl... Ka...
Mesajlar: 959
Beğeniler: 231 / 336
Ticaret: 15, 100%
Alıntı:
Blacksheep Adlı Üyeden Alıntı
Bir session oluşturup KullanıcıID değerini içine at bunu kullanıcı giriş yaptıkran sonra yapabilirsin.Sessiona tüm sayfalardan erişebilirsin şifre değiştirirken de Session içerisindeki ID değerini alıp Where koşulu ile PassUpdate yapabilirsin
Alıntı:
FTHY Adlı Üyeden Alıntı
commandTextine hangi kullanıcının şifresini değişmesi gerektiğini söylememişsin. O yüzden hepsini değiştirir. Where koşulu ile tablo id kolonun adını ne koyduysan onu gönder ki hangi kullanıcının şifresinin değişmesi gerektiğini sorgu anlasın.
Hallettim hocam size bir sorum olacak şimdi.

Kod:
Source= C:/Users/ilhan/Desktop/hafta9/WebApplication1/App_Data/kullanici.mdb"
db yolunu bu şekilde verdim fakat başka pc ye geçince bu çalışmayacak yüksek ihtimal. Yolu nasıl vermeliyim?

App_Data/kullanici.mdb yapınca hata veriyor.
  #6  
Okunmamış 16 Mayıs 2018, 20:47
Blacksheep Adlı Üyenin Avatarı
.NET Developer
 
Üyelik Tarihi: 20 Temmuz 2014
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Webmaster
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Mu... Ka...
Mesajlar: 2.092
Beğeniler: 539 / 60
Ticaret: 10, 100%
main Absolute Path yerine uygulamanın çalıştığı yere göre bir yol vermen gerekir.
HttpRuntime.AppDomainAppPath kullanabilirsin.
Http Request üzerinde ise Server.MapPath("~")
bunu kullanabilirsin.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Asp .NET


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 20:54.