Backlink Alırken Dikkat Edilecek Etkenler


Bu makalemde backlink alırken dikkat etmeniz gereken bazı etklenlerden söz edeceğim.Başlamadan önce backlink nedir sorusunu cevaplayayım.Backlink en anlaşılır biçimiyle A Sitesinin B sitesini referans göstererek link vermesidir.

Backlinkler Neden Bu Kadar Önemli?

Backlink kavramını açıklarken ne demiştim?A Sitesi B sitesini referans gösterip link verir.Peki neden bu A sitesi gidipte F sitesine link vermiyor?Neden B sitesi?Cevap basit demekki B sitesi insanlığa yararlı bir site açmış bundan dolayıda A sitesi B sitesine link veriyor.İşte Google amcada buna dayanarak B sitesinin insanlığa yararlı ve kaliteli bir site olduğu kanısına varıyor haliyle bu site arama motorunda yükseliyor.

Bir Siteden Backlink Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eğer bir siteden backlink almak istiyorsak siteyi bazı kriterlerden geçirmeliyiz.Bu kriterler sayesinde aldığınız backlinkin faydasını çok daha fazlasıyla görecek,kaliteli linklere sahip olacaksınız.

1.Link Çıkışı

Backlink alacağınız siteyi belirken en önemli kriterlerden biri link çıkışıdır.Örnek vermek gerekirse Ahmet'in sitesi P*** ve Mehmet'in sitesi de PR3,Ahmet'in sitesinde tam 100 link çıkışı bulunuyor bunun aksine Mehmet'in sitesinde henüz bir link çıkışı yok.İşte bu durumda Mehmet'ten alacağınız backlink PR3 backlink P*** backlinkten çok daha faydalı olacaktır.

2.Site İçeriği

Backlink almayı düşündüğünüz sitenin içeriği sizin sitenizle alakalı olmalıdır bu backlinkin kalitesini arttıran bir faktördür.Bundan dolayı siteniz ile ilgili dallarda olan sitelerden backlink almanız daha mantıklı olur.Örneğin bir vejeteryanlık ile ilgili çeşitli yazıların bulunduğu siteniz var gidip bir kasap sitesinden backlink almanız mantıklı mı? :)

3.Güncellik ve Özgünlük

Link alacağınız sitede aramanız gereken en önemli etkenlerden biride güncellik ve özgünlüktür.Güncel ve özgün bir içeriğe sahip olan siteden alacağınız link altın değerindedir.

Bu üç önemli etkeni gözden geçirdikten sonra son olarak sitenin index sayısı,Alexa ve Hit gibi diğer özelliklerini de inceleyerek backlinki alabilirsiniz.Bu biçimde alacağınız backlinkler siteniz için çok değerli olacaktır ve sitenizin Pagerank,Alexa gibi değerlerini üst seviyelere çıkaracaktır.

Kaynak:Backlink Alırken Dikkat Edilecek Etkenler