İnternet ile ilgili yoğun dönemim 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi’ni kazandıktan ve Beytepe yurtlarına yerleştikten sonra başladı. Ancak internet ile ilgili erişim konusunda sıkıntılar çekiyordum. Evimde bulunan masaüstü bilgisayarımı Ankara’ya getiremediğim için(zaten bir hayli ağırdı, hala da ağır) taşınabilir ve sürekli erişebileceğim bir cihaz edinmeye karar verdim. Sonrasında da biraz yüzeysel bir araştırma sonucunda “WM8650″ model bir android tablet pc almaya karar verdim. 256 MB Ram ve 4 GB hafıza ile ideal bir performansta bir cihazım olacağını düşünüyordum ki…
Yaklaşık 40 gün sonra kargom geldi. Yurdun kargo bölümünden paketimi aldım ve kantinde açtım. Tableti ilk açtığımda biraz heyecanlıydım. Tabletin klavyesi, aparatları herşey vardı. Netbook gibi kullanabiliyordum. Ancak bir iki hafta sonra performansı düşmeye ve zorlanmaya başladı. Angry Birds’e olan tutkum da ekranın jelatini çizildikten sonra sona erdi. Zaten Google Market’e de (O zamanlar Google Play açılmamıştı) erişimi yoktu. Cihaz tanınmıyordu. Ben ise incelediğim satış rakamlarına inanamıyordum. Cihaz deli gibi satılıyordu(hala da satılıyor!). Sonrasında o aralar bir de laptop aldım ve Google Adwords ile arama hacimleri inceleyerek bir projeye girişmek istiyordum. E tabletin müdavimi olduktan ve herşeyini bildikten sonra arama hacimlerine baktım; sonuç muazzamdı. Bir uygulama market kurmaya ve paket satışı yapmaya karar verdim. Böylece wm8650.net kurulmuş oldu.
Şu anda da Antartika hariç, her ülkeden ziyaretçim var. Paylaştığım yararlı bilgiler sayesinde hala çok popüler. Paylaşılan her yararlı bilgi ziyaretçi için oldukça iyi oluyor. Zaman zaman teşekkür e-postaları bile aldım…
SEO’da kendi geliştirdiğim metodları uygulayarak “wm8650” anahtar kelimesinde üretici firmanın bile üzerinde olarak(arama sonuçlarını hemen paylaşayım, wm8650.com da bana aittir.) büyük bir başarı elde ettim.
Tabi kaliteli bilgilerin, bu denli işe yarayacağını bilemezdim ilk kurduğumda.
Sonuç böyle olunca, UX(Kullanıcı Deneyimleri) açısından eşsiz bir kredim oldu. Webmaster Tools’da verileri incelerken backlink için gözüme iki site ilişti;
1.Wikipedia
2.EBay
Evet! wm8650.net o kadar sağlam bir hale gelmişti ki, kullanıcılar wm8650.net’i kaynak açısından wikipedia ve EBay’de referans olarak kullanmışlardı!
EBay’den backlink aldığım sayfa;
http://www.befr.ebay.be/itm/Tablette-7-WM8650-Android-Garantie-30-04-2014-memoire-4Gb-2Gb-micro-SD-/261246683539
Wikipedia’dan Backlink aldığım sayfa;
http://en.wikipedia.org/wiki/WonderMedia
http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A9_MPCore#References (24.Link)
KAYNAK: http://metehanyesilyurt.com/essiz-bir-ux-wikipedia-ve-ebayden-backlink-almak/