Uzun süredir yazamıyordum yoğunluktan, bugün sizlere etkisi her ne kadar tartışmaya açık olsa dahi toollarda etkisini gösteren bir methoddan bahsedeceğim, daha önce bahsedildi mi hiç bilmiyorum. Şayet tekrara düşersem affola. Google‘dan backlink almak çok ucu açık bir konu, sites.google ‘dan alınabilir google plustan alınabilir vs vs fakat hepsinden farklı olarak goo.gl sayesinde link alınabilmekte.

Link Kısaltma
goo.gl ile link kısaltmayı anlatmama gerek var mı bilmiyorum açıkcası, goo.gl adresine girerek zaten gayet kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Ben kendim denediğim bir yöntemi yazmak istiyorum.


  • Öncelikle elimizde bulunan mevcut linkimizi goo.gl ile kısaltıyoruz.


  • Kısalttığımız linki fazla değil 5-6 sosyal imleme sitesi, google plus hesabı , twitter, facebook gibi hesaplara üstlerine yazdığımız yazıları özgünleştirerek atıyoruz ( fazla özgünleştirmeye kasmaya gerek yok ( seogaste ile seo öğren, seogaste nedir, seogaste seo eğitimi tarzında)

  • Kısalttığımız linki ve toplamda elde ettiğimiz aşağı yukarı 10-15 linki alıp toplu ping sitelerinden 3-4 farklı site ( farklı IP acısından ), 3-4 farklı VPN ile ( gonderen İP değişmesi acısından) pingliyor, bu işlem maksimim 5-6 dakika arkadaşlar gözünüzde büyümesin.



İşlem bu kadar. Sonrasında arkamıza yaslanıyoruz ve goo.gl ile kısalttığımız linkin popülerleşmesini bekliyoruz.



100 üzeinden 87 otorite puanına sahip bir backlink edinmiş oluyoruz..

Uygulayıp uygulamamak size kalmış, denemeye değer.

Kaynak : SeoGaste Google'dan Backlink Edinme