wmaraci reklam
tr.link

Site Dışı SEO ve Backlink

2 Mesajlar 956 Okunma
acebozum
tr.link

Batarya Batarya SEO & Wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 318 / 317
  • Ticaret 123, (%99)
SEO’yu bildiğiniz gibi ikiye ayırmaktayız.On Page Seo (Site İçi Seo) ve Off Page Seo (Site Dışı Seo) olarak ikiye ayırdığımız arama motoru optimizasyonun ilk seçeneği olan Site içi SEO ‘yu daha önceden siz değerli takipçilerim ile birlikte incelemiştik.Sıra Site Dışı SEO’ya geldi.Bu günkü konumuz Site Dışı Seo!
Site Dışı Seo’nun ana kaynağı backlinktir.Yani Site Dışı Seo Backlink üzerine kurulu diyebiliriz.Site Dışı Seo’nun ana mantığı websitenizi dışarıdan alınan baclinkler ile daha yükseklere taşımaktan oluşuyor diyebiliriz.Kısaca siz bir websitesinden tanıtım yazısı veya link aldığınızda o websitesi direk olarak arama motorları gözünde size referans olmuş olurlar.Ne kadar çok referansınız olursa arama motorlarında da o kadar çabuk yükselebilirsiniz.Fakat alınan bu backlinklerin bir çok çeşidi vardır.Bu backlink çeşitlerini teker teker size sunacağım.

Forum Tanıtımı ile Backlink Kazanmak
Forum tanımı Site Dışı Seo’nun en güvenli backlink çeşitlerinden biridir diyebilirim.Çünkü forumlar site tanıtımlarınız için en ideal websiteleridir.Saatlik , hatta dakikalık olarak güncellenen bu forum sitelerinden arama motoru örümcekleri tabiri caizse kamp kurarlar.Bu yüzden site tanıtım konunuzu forumdaki ideal bölüme girmeniz hem o forumdan backlink almanıza hem de tanıtımınızın geniş kitlelere ulaşmasını sağlar.Bu yüzden günde 5 hatta 10 farklı forum sitesinde güvenle tanıtım konusu açabilirsiniz.Fakat birden bu kategoriye yüklenmek zararınıza olabilir.

Bloglardan Tanıtım Yazısı ile Backlink Kazanmak
Forumlardan tanıtım yazısı almak Site Dışı SEO’da etkili bir etkendir.Üstelik tanıtım yazısı aldığınız bloglar kendi websitenizin kategorisinde bulunuyorsa bu tanıtım yazısı ve backlinklerin etkisi ikiye katlanmaktadır diyebilirim.Fakat bloglardan tanıtım yazısı ile backlink almak cüzdanınıza baktığından size biraz pahalıya mâl olabilir.Tanıtım yazısı satın almadan önce tanıtım yazısı alacağınız websitesinin ” Trustrank , Pagerank , Alexa ” gibi değerlerini analiz etmeyi unutmayın.Tanıtım yazısı nedir bilmeyen okuyucularım daha önceden yazmış olduğum bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Sosyal Medya ile Backlink Kazanmak
Google tarafından gelen son güncelleme ile oldukça önem kazanan sosyal medya Site Dışı SEO’da backlink kazanabileceğiniz en büyük etken diyebilirim.Twitter , Facebook , Pinterest gibi sosyal ağlarda hesap açarak site linklerinizi paylaşarak sosyal medya sitelerinden backlink kazanabilirsiniz.Aynı zamanda sosyal medya websitelerinin Alexa ve Pagerank değerleri oldukça iyi olduğundan bu sitelerden sizin websitenize gelen bir referans linkin size etkisi büyük olacaktır.Bu yüzden websitenizi her güncellemeden sonra yeni linklerinizin sosyal ağlarda paylaşmanız hem linklerinizin büyük kitlelere ulaşmasını sağlayacak hem de bu denli büyük sitelerden backlink kazanmanıza sebep olacaktır.

Sözlük Sitelerinden Backlink Kazanmak
Sözlük siteleri güncelliği ve özgünlüğü ile Site Dışı Seo’da nam salan sitelerdir.Her kullanıcının ücretsiz olarak kayıt olabildiği sözlük siteleride website linkinizi anahtar kelimenize yakın bir kelimeyle açılan konuda paylaşmak sosyal medyadaki gibi sitenizi büyük bir kitlenin önüne sunar.İtüsözlük , Ekşisözlük ve Uludağsözlük gibi birçok siteden websitenize backlink almak aynı zamanda websitenizin Trustrank ve Alexa değerini yükseltecektir

Devlet Sitelerinden Backlink Kazanmak
Google , Yandex ve diğer arama motorları gözünde çok büyük öneme sahip olan Edu ve Gov websiteleri arama motorlarının güvenirlik ölçütlerinde en başta gelen websiteleridir.Arama motorları bu uzantıdaki websitelerinin resmi devlet kurumlarına sahip olduğu bildikleri için bu websitelerinden dışarıya çıkılan backlinkleri “Safe website” kategorisine eklerler.Yani edu ve gov websitelerinden backlink almak çok zor olsada meyvesi çok tatlıdır diyebilirim.Kısaca edu ve gov websitelerinden alınan backlink çeşitleri sizi kısa sürede arama motorları gözünde yüksek sıralara taşıyabilir.

Kaynak : Site Dışı SEO ve Backlink
hasanali317

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

Batarya Batarya SEO & Wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 318 / 317
  • Ticaret 123, (%99)
Yorumunuz için teşekkürler.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al