Arkadaşlar merhaba,
Backlink aldıktan ya da backlink çalışması yaptırdıktan sonra siteniz ilk 500'den silindiyse şansınızı bir de böyle deneyin.
Mesela örnek bir yıkama fabrikamız olsun hem halı hem oto yıkayalım ve sayfa title'ımız şöyle olsun: "Halı ve Oto Yıkama - Haloto Temizlik". Backlinkinizi de şu şekilde aldınız: halı yıkama. Hal böyle ise halı yıkama kelimesinde belki de ilk 500'de sitenizi bulamayabilirsiniz.
Sitenize aldığınız backlinklerin tümünü inceleyin ve sayfa title'ınız ile uyuşmayan tüm Anchor Text backlinkleri url'e çevirin ya da title ile birebir yapın. Örnek: Halı ve Oto Yıkama - Haloto Temizlik
Kısa zaman önce deneme yanılma yapma fırsatım oldu ve bir kaç site üzerinde backlink aldığım sayfaları ve sitemi tekrar tekrar dizine göndererek
test ettim. Hiç sapma olmadan sonuca ulaştım.
Çözüm (Bana göre): Her kelimeniz için ayrı içerik sayfaları oluşturun ve anasayfanızdan direk kelimeleriniz ile oluşturduğunuz sayfalara link çıkın. Site dışından sağladığınız backlinkleri sadece URL olarak alabilirsiniz. Sitenizin içinden verdiğiniz Anchor Text'ler yeterli olacaktır.
Örnek: Halı Yıkama ve Oto Yıkama hakkında iki farklı içerik oluşturun. Anasayfanızdan bu iki sayfaya direk kelimeleriniz ile link çıkın.
Uzun zaman önce bu konuyu gündeme getirdiğimde nadide seo uzmanlarımız konuyu affederseniz itin midesine sokmuşlardı. Ortaya atılmış normal bir tez için neden öfke dolu mesajlar attıklarını da çözememiştim. (Semantik Web'e tam geçiş yapıldığında ve Backlinkler değerlerini tamamen yitirdiğinde ne iş yapacaklar merak ediyorum)
Not: Web Spam ve Sandbox işlemine maruz kalanlarda büyük ihtimalle işe yaramayacaktır.