lostyazilim
tr.link

%100 skorlu temalar yok satar mı?

4 Mesajlar 695 Okunma
acebozum
tr.link

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Selamun aleykum, geliştirici değilim. Sadece meraklı ve araştırmacıyım bunu belirtmem gerek.

Nerdeyse bütün web site sahipleri pagespeed, gtmetrix, lighthouse puanlarına ayrı bir önem veriyor. Bazıları bunların hiç bir anlamı yok dese de, yine de insanlar en yüksek puanları almak için uğraşıyorlar. Aslında dikkatli bakılırsa burada verilen skorlar ve tavsiyeler geliştiricilerin yapması gereken şeyler.

Sadece Türkiyede değil globalde de bu skorlar önemseniyor. Hatta themeforest ve diğer tema satış yerlerinde açıklama kısmında bu skorlara mutlaka yer veriyorlar. Ama gerçek kullanımda hiçte dedikleri gibi iyi skorlar almıyor temalar.

Önemseyin yada önemsemeyin site sahipleri bu puanlara değer veriyor. Şimdi birileri çıksa ve her analiz aracından tam puan %100 başarı alacak bir tema geliştirse yok satar mı sizce? :) Ben satacağını düşünüyorum. Orada yazılan tavsiyeler hiç yabana atılacak cinsten değil. Tamam bazıları gereksiz ama bazıları da gerçekten önemli. Bütün testlerden %100 alan bir tema geliştirilse rekor bir satış elde edebilir mi? Tabiki diğer temaların sunduğu kişiselleştirme, seo, performans vb özellikleri de sunması gerekiyor. Böyle bir temaya daha önce rastlamadım ne düşünüyorsunuz?

Not: geliştirici değilim tema yapma planım yok...

wmaraci
reklam

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)
%100 puanı olması yok satacağı anlamına gelmiyor, o nereden çıktı :)

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Durotan yanlış anlaşıldı herhalde. Mesele skor değil, insanların bu analiz araçlarına takıntılı olması. Forumda ve dışarda milyon tane konu var nasıl %100 skor alırım diye. Bunun için emek harcıyor site sahipleri. Eğer hazır bir temada bu skorlar varsa çok daha cazip gelecektir diyorum. Herhangibir tema satış sitesine girip bakarsanız "pagespeed, gtmetrix puanımız çok yüksek" açıklamasını görürsünüz altında. Yani zaten tema ilanlarında bu kullanılıyor. Bunu bir üst kulvara taşımaktan bahsediyorum
MRCBOX

kişi bu mesajı beğendi.

kaJaMrSimple kaJaMrSimple WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 84
  • Beğeniler 14 / 22
  • Ticaret 3, (%100)
Optimizasyoncular işsiz kalır :D
Mfa

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al