lostyazilim
tr.link

150.000 TL İle Ne İş/Yatırım Yapardınız ?

64 Mesajlar 11.494 Okunma
acebozum
tr.link

donanma44 donanma44 Eğitmen Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 200 / 91
  • Ticaret 1, (%100)

iyc adlı üyeden alıntı

Hocam ilgilenirseniz elimde Adsense kazançlı siteler mevcut . Kazançları değişkendir 1K- 5K arası dır.

Yatırım Konusunda başka bir şey düşünürseniz Tanışmak isterim.

Hocam merhaba, konu hakkında pm'den görüşebilir miyiz? Teşekkürler.

Evinkur Nakliyat - İstanbul Evden Eve Nakliyat, Eşya Depolama ve Ofis Taşıma    
googleasistan
webimgo

stan0ne stan0ne WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad S** B**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 7 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

ozkan06 adlı üyeden alıntı

Tartışmaya mahal olacak bir durum yoktur. Faiz haram olduğu gibi Devlet ve millete zarar veren bir unsurdur. Devlet evet mecbur kaldığı için faizle işlem yapmaktadır ancak bu halkın suçudur. Faiz yiyenler olmasa devlet de faize yönlenmeyecek insanlar havadan para kazanmak yerine paralarını yatırıma yönlendirecektir. Arkadaş yatırım yapmak istiyor belkide bu kuracağı işle ileride birkaç kişiye ekmek sağlayacak ancak sizler bu arkadaşın parasını yatırıma değil de faize yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Arkadaş size paramı nasıl arttırırım dememiş paramı nasıl değerlendiririm demiş. Bu arada Allah'ın ayetlerini her yerde paylaşırım bu suç değil. Bundan gurur duyup "Arkadaşım beni uyandırdığın için teşekkür ederim" demek yerine neredeyse hakaret ediyorsunuz. Yanlışım 1 ayet paylaşmak mı? Peki bu yaptığınız iş faizi normalleştirmiyor mu? Ahirette kendi yediğiniz faizin daha hesabını veremezken başkasına teşfik ettiğinizin hesabını nasıl vereceksiniz. Bu dini bir forum değil biliyorum ancak dünya islam üzerine inşa edilmiştir. Bundan ne kaçış ne kurtuluş vardır. Allah cc. bir şeye haram demişse var bir bildiği deyip susmak lazım ve emrine uymak lazım. Selametle...

abartıyorsunuz ben size katılmıyorum. türkçeye bu şekilde çevrildi diye ayetlerde belirtilen arapçası riba olan faizin, faiz demek olduğunu sanmıyorum.

size düşüncelerime dair birkaç örnek vereceğim.

benim param enflasyon sebebi ile aynı değerde durmuyor. faiz alınca en azından paranın değerini koruyorum. eğer enflasyon oranından yüksek faiz alıyorsan o kısmı alma o zaman.

kredi kartı da kullanmayın, kredi kartında işleyen faiz yokmu? banka yapmış oluyor siz buna bulaşmamışmı oluyorsunuz? sonuçta faize sizde dahilsiniz öyleyse?

devlet halktan dolayı yapıyor diyorsunuz. sizi buna mı inandırdılar? yani buna ciddi anlamda inandınız ve faizi her kulvarda kol gibi bacak gibi halka resmen dayayan devletin yapmasını caiz buluyorsunuz öyle mi? din istismarcılarına boyun eğmeyin. biraz düşünün.

size başka bir örnek

200 bin liraya aldığın evi, 300 bin liraya satmak yahut gramını 50 liraya aldığın altını, 75 liraya satmak söz konusu olunca hiç de faiz sayılmıyor nedense. orada da emeksiz kazanç söz konusu, faiz diye daraltılan paradan para kazanma olayı da. altın, döviz, borsa, gayrimenkul alış-verişi para olmadan yapılıyor da bizim mi haberimiz yok? bildiğin paradan para kazanmak bunlar. bunlara ticaret diyorsunuz. para bir mal değilmidir? altın, gümüş, sikke bunlar mal değilmidir? bunlar geçmişte alışveriş birimi olarak kullanılıyordu şimdi ise para kullanılıyor. e nerde bunu mantığı?

ayetlerin tam olarak türkçe karşılığı ayetin bize anlattığını techiri yansıtmıyor oluyor bazen. ben herşeyde mantık ararım. yukarıda örnekler gibi size düzinelerce başka cevaplar verebilirim.

karşıma geçip ayet faiz yasak diyo diyorsunuz.
ersingo

kişi bu mesajı beğendi.

ozkan06 ozkan06 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 81 / 139
  • Ticaret 1, (%100)
stan0ne diyelimki faiz değil riba. Emeksiz alın tersiz para kazanmayı da dinimiz yasaklıyor. Yani neresinden tutarsan elinde kalır. Kardeşim ben uyarayım dedim. Bence sen bu konuyu iyice araştır. Şeytan nefse hoş gelen şeylerle vurur insanı. Ama... dedirtir. Üff... dedirtir. Ancak ahirette şu an cansız atomların birleşimi olan bedenine yön veren ruhuna ayetler okunduğunda yalanlayamayacaksın. Senin savunduğun faizin ne insana ne vatana ne millete kimseye hayrı yok. Ayeti açık açık dedim sana ev konusunu açmışsın 200'ü 300'e satınca faiz olmuyor demişsin ayette de tam bundan bahsediyor. Diyor ki: "Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alışveriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır." yani senden bahsediyor. Ancak vazgeçersen önceki yediğin faizi affederim diyor. Eğer karşı gelirsen ebedi cehenneme atarım diyor. Karar senin
Trablus

kişi bu mesajı beğendi.

iyikalp.com | editör

ozkan06 ozkan06 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 81 / 139
  • Ticaret 1, (%100)
stan0ne kardeş altın dolar borsa (bazı şirketler) haram olmayan şeyler çünkü bunda zarar riski var ve paranın değerini korumak için yapıyorsun. Ancak faiz geliri sabittir. Yani zarar riski yoktur. Bundan dolayı haramdır. Dolar altın vs. spekülatif olduğu belliyse tabiiki yine harama kaçar ancak faiz gibi değil. Faiz bunların dışında bir kategori. Nefsine hoş gelmeyen şeyleri yok saymak insanın birinci yanılgısı. Çünkü sen bu işe bulaşmışsın ve ahiret seni korkutuyor bu yüzden yokluğunu istiyorsun. İşte bu şeytanı oyunu

iyikalp.com | editör
wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al