Arkadaşlar, herkes ortalama bir şey söylemeye çalışmış fakat bu konunun belli bir ortalaması maalesef kalmadı, yine de bunu sizlere biraz açıklamaya çalışacağım. Neden ortalama kalmadığını da şundan 4 ay önce Google amcanın oranları 0,02-0,03 civarına çekip, haftalarca kan kusturmasıyla açıklayabilirim galiba.
Kategori sorunuGoogle'ın verdiği ücretler (Hem tıklama, hemde görüntülenme) kategori odaklıdır genelde. Yani eğer bir emlak blogunuz varsa, emin olun oranlarınız daha yüksek olacaktır, çünkü Emlak arayışına girmiş kullanıcı, reklamlara tıklıyorsa satın alım yapmak içindir genelde ki zaten açıp emlaklarla ilgili adwords çalışması yapmak isterseniz fiyatları da görebilirsiniz.
Öte yandan oyunlarla ilgili sitelerde çıkan reklamlardan bahsedelim. Oyun sitesine giren genel kitlenin alım gücü yok, bunu google sizden, benden iyi biliyor. Bu sitelerde tıklanan reklamlara genelde yanlışlıkla tıklandığını da biliyor, bu yüzden düşük oranlarla karşılaşır bu sitelerin sahipleri genelde.
Türkiyede %2Türkiye'de gerçekten 100 kişiden 2'sini reklama tıklatabilen var mı? Eğer varsa gelin bi elinizi öpeyim, çünkü Türk kullanıcısı ya Adblock kullanıyor ya da sırf site kazanmasın diye hoşuna giden reklama dahi tıklamayıp, google'da arayıp buluyor. (Bunu böyle yapan tanıdıklarım gerçekten var)
Oyun haberleri, teknoloji haberleri yazdığım bir sitem var, dün hit olarak 3.5k hit gördüm dün, bakalım %2 benim ne kadar üzerimde kalmış :)
Gördüğünüz gibi 3.500 hit ile 14 tık almışım, tam bölüne bildiği için küsüratlara girmeyeceğim. Bu oranlara göre 0.5 oranı görmüş oluyorum, bunun 4 katından bahsediyoruz, buna erişmek o kadar kolay mı gerçekten?
Eğer gerçekten 3-4 bin kazanıp, evini tamamen bu işle geçindirmek istiyorsan, günlük 15bin hit'i garantilemeli ve kazanç noktası olarak sadece adsense'i görmemelisin bence. Ki dediğim gibi hiç kimse ortalama vermemeli, bende dahil, belki 50k hitle dahi görülmeyebilir.