lostyazilim

Adsense'den 3-4 bin tl nasıl kazanılır ?

38 Mesajlar 4.872 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

MKURT MKURT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Logistics & Transportation
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1796
  • Beğeniler 394 / 439
  • Ticaret 54, (%100)
scobur Merhabalar, bilgilendirme için teşekkürler görüntülenme sayısının da baz almak lazım haklısınız. Ben biraz daha düz hesap yaptım. Aslına bakarsanız şu görüntülenme sayısını da baz alırsak 1k hite 2k yada 3k gösterim de dahil edersek %2 t.o imkansız gibi birşey olacaktır Türkiye şartlarında.
scobur

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

sterkamed sterkamed WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek facebookworker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 886
  • Beğeniler 176 / 176
  • Ticaret 23, (%100)
2-3 m sayfan ve paraleninde bir siten olsun kazanırsın rahatlıkla

fthkekik fthkekik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek memur
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 86 / 85
  • Ticaret 15, (%100)
Hocam,
adsensede kazanç ama kaynak ne youtubemu sitemi?
sitede tık değerleri daha yüksek diye biliyorum,bunun yanında bana görede youtubeda daha çabuk kitlelere yayılabiliyorsun. tabi youtube da ne yapacaksın oda var benim bikaç özgün kanalım var kazanmasa daha iyi uğraştığına değmez.turkiyede reklam gelirleri yerlerde ama yabancı yaptığım spam dediğimiz kanallar var onlar kazanmaz kazanmaz bir kazanır bir ayda dediğiniz rakamı rahat görürsünüz.
uzun vade uğraşırım diyorsanız ve birazda bu işe kaybnak ayıracaksanız anlamadığım ama çok iyi anlayan insanların olduğu site işine girmeniz zira akarı yok kokarı hesabı garantili ve youtube gibi kapanma ihtimali pekte olmayan bir uğraş iş diyebilirim.
kazanma tık vs geliri ise.?
hitap ettiğiniz kitleye hitap ettiği konuya yaş grubuna ülke konumuna vs göre değişir yani net birşey söyleyemeyiz.
sitede bildiğim kadarıyla ekonomi finans moda sağlık çok kazandıran kategöriler.
sterkamed

kişi bu mesajı beğendi.

apocanhi apocanhi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 699
  • Beğeniler 61 / 89
  • Ticaret 24, (%92)
Türkiye'de reklam verenlerin kısıtlı olması, tbm oranlarının düşük olması gibi olasılıkları da düşünürsek şu an yeni bir siteyle yüksel meblağlar kazanamazsın. Örnek olarak ;

Sayfa görüntüleme sayısı
76.752

Bugünkü Kazanç : 81,77 ₺

Üstelik adblock eklentisinin verdiği zararı da unutmamak gerekiyor ümitsizliğe kapılma elbette kazanılır fakat sabır, iyi bir çalışma ve düzen istiyor. Sürekli yeni ziyaretçi istiyor kategorini de ona göre yaparsan böylelikle güzel bir kazanç elde edebilirsin. Şunu da unutma her sektör, her kategorinin ayrı reklamları ve ayrı TBM oranları vardır iyi araştırman gerekiyor kolay gelsin.
maxlpol sterkamed

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

unal10 unal10 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad Ü** U**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 28 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Valla benim şuan kenarda 3-5 bin lira olsa aylık 3-4 bin lira kazanırım sanırım :)

maxlpol maxlpol Sosyal Medya Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek bilişim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 395
  • Beğeniler 31 / 77
  • Ticaret 9, (%100)
apocanhi Tıklama kaç hocam ve siteniniz kategorisi ne ?

staticiation staticiation YesilSEO.com Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek SEO, İnternet, Yazılım, Tasarı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 48 / 32
  • Ticaret 13, (%100)
İlk baş, insanlara nasıl faydalı bir websitesi yapabilirim diye uzun uzun düşünmek gerekiyor ve doğru yolu bulduktan sonra hiç yorulmadan 2 sene, 3 sene çalışmak gerekiyor.

Yeşil SEO İnternet Hizmetleri

EranKucuk EranKucuk Oyun Medyası Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 923
  • Beğeniler 356 / 355
  • Ticaret 35, (%100)
Arkadaşlar, herkes ortalama bir şey söylemeye çalışmış fakat bu konunun belli bir ortalaması maalesef kalmadı, yine de bunu sizlere biraz açıklamaya çalışacağım. Neden ortalama kalmadığını da şundan 4 ay önce Google amcanın oranları 0,02-0,03 civarına çekip, haftalarca kan kusturmasıyla açıklayabilirim galiba.

Kategori sorunu
Google'ın verdiği ücretler (Hem tıklama, hemde görüntülenme) kategori odaklıdır genelde. Yani eğer bir emlak blogunuz varsa, emin olun oranlarınız daha yüksek olacaktır, çünkü Emlak arayışına girmiş kullanıcı, reklamlara tıklıyorsa satın alım yapmak içindir genelde ki zaten açıp emlaklarla ilgili adwords çalışması yapmak isterseniz fiyatları da görebilirsiniz.

Öte yandan oyunlarla ilgili sitelerde çıkan reklamlardan bahsedelim. Oyun sitesine giren genel kitlenin alım gücü yok, bunu google sizden, benden iyi biliyor. Bu sitelerde tıklanan reklamlara genelde yanlışlıkla tıklandığını da biliyor, bu yüzden düşük oranlarla karşılaşır bu sitelerin sahipleri genelde.

Türkiyede %2
Türkiye'de gerçekten 100 kişiden 2'sini reklama tıklatabilen var mı? Eğer varsa gelin bi elinizi öpeyim, çünkü Türk kullanıcısı ya Adblock kullanıyor ya da sırf site kazanmasın diye hoşuna giden reklama dahi tıklamayıp, google'da arayıp buluyor. (Bunu böyle yapan tanıdıklarım gerçekten var)

Oyun haberleri, teknoloji haberleri yazdığım bir sitem var, dün hit olarak 3.5k hit gördüm dün, bakalım %2 benim ne kadar üzerimde kalmış :)

Gördüğünüz gibi 3.500 hit ile 14 tık almışım, tam bölüne bildiği için küsüratlara girmeyeceğim. Bu oranlara göre 0.5 oranı görmüş oluyorum, bunun 4 katından bahsediyoruz, buna erişmek o kadar kolay mı gerçekten?

Eğer gerçekten 3-4 bin kazanıp, evini tamamen bu işle geçindirmek istiyorsan, günlük 15bin hit'i garantilemeli ve kazanç noktası olarak sadece adsense'i görmemelisin bence. Ki dediğim gibi hiç kimse ortalama vermemeli, bende dahil, belki 50k hitle dahi görülmeyebilir.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al