lostyazilim
tr.link

alan adi tavsiyesi istiyorum

9 Mesajlar 1.343 Okunma
lstbozum
tr.link

1fikrimvarcom 1fikrimvarcom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek memur
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad H** Z**
  • Mesajlar 401
  • Beğeniler 201 / 47
  • Ticaret 9, (%100)
Merhaba koy ürünlerinin satildigi bir domain tavsiyesi istiyorum. Ürünlerin üretimi köyde annem ve ailem tarafından yapilacak. Tarhana salça bulgur kuru sebzeler çok cesit olmayacak ve çok daha pahali olmayacak

wmaraci
reklam

rezcaxu rezcaxu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 10 / 3
  • Ticaret 7, (%100)
organikurunal.net var hocam boşta .org u da boş

UyuzWeb UyuzWeb Yardımsever Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Aircraft Powerplant
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 988
  • Beğeniler 40 / 200
  • Ticaret 24, (%100)
ucuzkoyurunleri.com boşta

Geri dönüş için mesajı alıntılayın.

JackkerL JackkerL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 1868
  • Beğeniler 219 / 526
  • Ticaret 16, (%100)
bence keywords yerine marka bir isim tercih edin. yani arkadasbul.com yada yeniarkadasliklar yerine facebook.com daha zekice değil mi? Sende köyün ismini, yada o köyde efsaneleşmiş birşeyin ismini vs koyabilirsin. Yer neresi bilmiyorum ama şive var ise şivede geçen bir kelimeyi seçmeniz daha iyi olacaktır.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek memur
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad H** Z**
  • Mesajlar 401
  • Beğeniler 201 / 47
  • Ticaret 9, (%100)
Denizli Acipayam gümüş köyü ege şivesi olabilir

UyuzWeb UyuzWeb Yardımsever Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Aircraft Powerplant
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 988
  • Beğeniler 40 / 200
  • Ticaret 24, (%100)
Benim tavsiyem keyword domaindir.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Geri dönüş için mesajı alıntılayın.

bulutweb bulutweb Web & Grafik Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 17.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web & Grafik Tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 224
  • Beğeniler 33 / 61
  • Ticaret 10, (%100)
köydengelsin olabilir.
koydengelsin.com godaddy de satılık.
net org ve diğerli boşta

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

JackkerL adlı üyeden alıntı

bence keywords yerine marka bir isim tercih edin. yani arkadasbul.com yada yeniarkadasliklar yerine facebook.com daha zekice değil mi? Sende köyün ismini, yada o köyde efsaneleşmiş birşeyin ismini vs koyabilirsin. Yer neresi bilmiyorum ama şive var ise şivede geçen bir kelimeyi seçmeniz daha iyi olacaktır.

Yüksek bütçeli bir iş değilse söylediğin işleri zora sokar diye düşünüyorum, nihayetinde keyword domainin hedef kelimede diğer alakasız domainlere göre avantajı olacaktır. Nihayetinde aile içi ek gelir amaçlı büyüme öngörüsü de olmayan bir iş , ev yapımı salça satılacaksa evsalçası.com en iyi tercih olur, tarhana satılacaksa tarhana.com gibi direk hedef kelimeyi içeren domain alırdım ben olsam . Facebook ile kıyaslamaya kalkarsak işin içinden çıkamayız bence zaten o da keyword bir kelime aslında :) tabi kendi görüşüm bu marka isimde alabilirsiniz fakat bu sadece gelen müşteriyi memnun etmeniz şartıyla süreklilik sağlar, hedef kelimeyi seçtiğinizde ise sürekli müşteri akışı olur. Bana göre keyword cadde üzeri dükkan açmak sirkülasyondan faydalanmak, marka domain ise ara sokaklarda ama kaliteli iş yapan bir yer açmak kalitene güvenip duyulmasını beklemek gibi benzetilebilir. Her koşulda cadde üzeri olanı seçerdim kalitesiz bile olsanız müşteri sıkıntınız olmaz, dükkanı açtığınız günün sabahında iş yapmaya başlarsınız yani ara sokağa kıyasla daha kısa sürede kasaya para akışı başlar ve ara sokakta uzun dönem beklemek yüzünden oluşacak can sıkıntısı umutsuzluk gibi negatif durumlar ortadan kalkar.

Domain olarak da mümkünse her bir ürün için ayrı domain tercih etmenizi öneririm, hostinge para vermek yerine blogger alt yapısına kurulum yapabilirsiniz bu da 1 yıllık hosting maliyetine 2 domain daha alabilmenizi sağlar. Yine bloglarla bunları maliyetsiz besler , birbirlerinin ürünlerini de yine siteler arası reklammış gibi oluşturarak amacada ulaşırsınız.

Yine sorunuzdan bağımsız ama öneri olarak iletişim numarasını yöreden sabit bir numara vermeniz + güven sağlar, yöresel bolca tarifleri görsellendirerek ilgili sitede paylaşmanız + satış sağlar, her siparişin yanında maliyeti düşük bile olsa hediye olarak bölgeden bir üründen az miktar göndermeniz + satış sağlar komşulara övülür memnun kalınır tacir değil de yöre insanının satışı profili müşterinin kafasına yerleşir tekrar siparişleri doğurur.

Belki sende planlamışsındır ama mutlaka bu ufak detayları uygulamanı tavsiye ederim, çok güzel düşünmüşsün, aslında yöresel ürünleri olan herkes ailece bu tarz işler yapmalı birinci elden insanlara ulaşmalı, hem alanıda satanı da mutlu eder bu iş ayrı bir huzur getirir hemde alanında satanın da ev ekonomisine katkı sağlar . Satan 3 kuruş bile olsa parasını kazanırken alan da fabrika kimyasallarından ticari kirlilikten kaygılardan uzak nitelikli ürüne kavuşmuş olur. Hem hiç bir uğraşı masrafı da yok.

Ek Olarak: Ayrıca :

Acipayamtarhanasi.com
acipayamsalcasi.com

boşta
Bunu ummazdım :

koytarhanasi.com bile boşta almayacaksanız ben alabilirim bunu boşta durmayacak kadar güzel domain :)
evsalcasi.com da boşta görünüyor

isimtescil bozuk değilse herkes uyumuş nasıl almamışlar bunları hayret
1fikrimvarcom

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek memur
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad H** Z**
  • Mesajlar 401
  • Beğeniler 201 / 47
  • Ticaret 9, (%100)
Konuyu diriltiyorum arkadaşlar önerileriniz devam etsin

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al