lostyazilim

Analytics verilerini sizin için çeksek.

21 Mesajlar 2.132 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Mintik Mintik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Desinatör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 256
  • Beğeniler 72 / 71
  • Ticaret 0, (%0)
Bence hiç tutulacak bir özelliğe benzemiyor. Analitycs verilerimizi görebilmek için sitenize giriş yapmamız gerekiyor öyle mi ? Bunu zaten kendi sitesinde yapabiliyor. Arkadaşın da dediği gibi bir eklenti olsa işe yarar. Google Analityc Dahsboard eklentisi ile anlık, günlük, haftalık ve aylık ziyaretçileri görebiliyoruz. Bundan ziyade hangi yazımızı hangi gün kaç kişi okumuş ve hangi arama sorgularından yazıya ziyaretçi gelmiş gibi verileri de görebiliyoruz konu sayfalarının en altında. Böyle çalışmalar yapacaksanız yolunuz açık olur ama size bir şey kazandırır mı bilmem.

wmaraci
reklam

Cadde Media Cadde Media Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek MAKİNA RESSAMI
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 916
  • Beğeniler 4 / 154
  • Ticaret 14, (%100)

soulmy adlı üyeden alıntı

Şimdi doğru mu anlamışım? e-posta, şifre ve ID veritabanında saklanacak öyle değil mi?

Evet. doğrudur.

Ek Olarak:

Mintik adlı üyeden alıntı

Bence hiç tutulacak bir özelliğe benzemiyor. Analitycs verilerimizi görebilmek için sitenize giriş yapmamız gerekiyor öyle mi ? Bunu zaten kendi sitesinde yapabiliyor. Arkadaşın da dediği gibi bir eklenti olsa işe yarar. Google Analityc Dahsboard eklentisi ile anlık, günlük, haftalık ve aylık ziyaretçileri görebiliyoruz. Bundan ziyade hangi yazımızı hangi gün kaç kişi okumuş ve hangi arama sorgularından yazıya ziyaretçi gelmiş gibi verileri de görebiliyoruz konu sayfalarının en altında. Böyle çalışmalar yapacaksanız yolunuz açık olur ama size bir şey kazandırır mı bilmem.

Tüm özellikleri çeke biliyoruz ben sadece eneme olsun diye bu şekilde yaptım.

Alpazen Alpazen Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO UZMANI
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 489
  • Beğeniler 48 / 114
  • Ticaret 0, (%0)
Bence hiç güvenilir gelmiyor sonuçta benim mail şifrem ve istatistiklerimin hepsine sahip olmuş olacaksın. Alexa'da sıralıyor siteleri hitlerine göre ama analytics verisi istemiyor. Genel kod koydurup bu tarz siteleri sıralıyor hatta büyük siteler için kod bile koydurmuyor.
Şimdi benim oraya mail şifremi vs. yazacaksam karşılığında bana bağdatı vaad etmelisin.

• Üyelik 16.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek MAKİNA RESSAMI
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 916
  • Beğeniler 4 / 154
  • Ticaret 14, (%100)

Alpazen adlı üyeden alıntı

Bence hiç güvenilir gelmiyor sonuçta benim mail şifrem ve istatistiklerimin hepsine sahip olmuş olacaksın. Alexa'da sıralıyor siteleri hitlerine göre ama analytics verisi istemiyor. Genel kod koydurup bu tarz siteleri sıralıyor hatta büyük siteler için kod bile koydurmuyor.
Şimdi benim oraya mail şifremi vs. yazacaksam karşılığında bana bağdatı vaad etmelisin.

Hocam şu şekilde olucak. wmaracındaki gibi araclar kısmında analytics kısmı olacak. Bir site sorkulandığında eyer o siteyi üye tanımlamış ise anlizde al kısımda analytics den tekil ve çoğul hit olmak üzere 2 adet grafik gözükecek.

Sitemizin google index'ini öğrenirken hitimizide göre bilecez. Bu sadece siz de göre bilirisinz veya herkese açıkta yapabilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO UZMANI
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 489
  • Beğeniler 48 / 114
  • Ticaret 0, (%0)

Cadde Media adlı üyeden alıntı

Hocam şu şekilde olucak. wmaracındaki gibi araclar kısmında analytics kısmı olacak. Bir site sorkulandığında eyer o siteyi üye tanımlamış ise anlizde al kısımda analytics den tekil ve çoğul hit olmak üzere 2 adet grafik gözükecek.

Yani hocam hiç "vouv" olamadım. Eğer sadece bu artısı varsa kimse yanaşmaz böyle bir şeye fakat bir kaç tane daha özellik ile donatman lazım. Aksi halde dediğim gibi...

• Üyelik 16.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek MAKİNA RESSAMI
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 916
  • Beğeniler 4 / 154
  • Ticaret 14, (%100)

Alpazen adlı üyeden alıntı

Yani hocam hiç "vouv" olamadım. Eğer sadece bu artısı varsa kimse yanaşmaz böyle bir şeye fakat bir kaç tane daha özellik ile donatman lazım. Aksi halde dediğim gibi...

Anladım hocam. Sitem zaten bu yaz sonu tamalanacak. Test edilmesi gerekiyor. Açık kontrolü yapacağız.

• Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO UZMANI
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 489
  • Beğeniler 48 / 114
  • Ticaret 0, (%0)

Anladım hocam. Sitem zaten bu yaz sonu tamalanacak. Test edilmesi gerekiyor. Açık kontrolü yapacağız.

Piyasa için bu tarz yenilik ve araçlar olması çok güzel çünkü hep ne üdüğü belirsiz yabancı araçları kullanıyoruz. Ama tabi analytcs için kullanırmıyım bilmiyorum ama bana bağdatı vaad edersen neden kullanmiyim ? Bekliyoruz hocam.

soulmy soulmy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 1722
  • Beğeniler 398 / 400
  • Ticaret 20, (%100)

Bilgiler veritabanında saklanacaksa, bunun güvenliğini sağlamak zorundasın. Facebook ile login olmayla uzaktan yakından alakası yok. Hacker (ya da lameer :rolleyes:) olan biri veritabanını çalarsa büyük kayıp olur. Hem senin için hem üyeler için. Zaten böyle bir proje hayata girerse, lamerler uğraşacaktır zaten. :o

.

• Üyelik 16.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek MAKİNA RESSAMI
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 916
  • Beğeniler 4 / 154
  • Ticaret 14, (%100)

soulmy adlı üyeden alıntı

Bilgiler veritabanında saklanacaksa, bunun güvenliğini sağlamak zorundasın. Facebook ile login olmayla uzaktan yakından alakası yok. Hacker (ya da lameer :rolleyes:) olan biri veritabanını çalarsa büyük kayıp olur. Hem senin için hem üyeler için. Zaten böyle bir proje hayata girerse, lamerler uğraşacaktır zaten. :o

Google ile bağlantıyı nasıl sağlarız facebook ile bağlan şeklinde. Bununla ilgili kaynaklar varmı.

soulmy soulmy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 1722
  • Beğeniler 398 / 400
  • Ticaret 20, (%100)

Google ile bağlantıyı nasıl sağlarız facebook ile bağlan şeklinde. Bununla ilgili kaynaklar varmı.

Bilemiyorum hocam.

Bu arada söylediklerim umarım cesaretini kırmamıştır. Aslında, farklı bir proje olduğu için ilgi göreceğine inanıyorum. :)

Ama güvenlik konusunda akılda herhangi bir soru işareti kalmaması gerekiyor. Aksi taktirde bu riske kimse girmez.

.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al