lostyazilim
tr.link

Android Web Server

4 Mesajlar 673 Okunma
acebozum
tr.link

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Ben ufak tefek testler için android telefonumda localhost ile apache web server kullanıyorum. Böylece mobil haldeyken bilgisaya ihtiyaç duymadan php kodlarını deniye biliyorum. Şimdi aklıma birşey geldi tabi buraya konu açmadan önce biraz araştırma ve denemeler yaptım fakat ücretsiz olarak aradığım uygulamayı tam olarak bulamadım.
Şimdi amaç android telefonu bir nevi vds gibi kullanmak. Bu tip programlar var fakat çoğu local çalışıyor.

Şimdi mesela benim 8 çekirdek 4gb ram telefonum var hattımda 4G 100Gb kota mevcut. 50 mbps download / 20 mbps de upload hızım mevcut.

Şimdi bu local de çalışan apache server uygulamalarının public çalışacak şekilde olanı yapılsa yada varsa bulunsa güzel bir vds sunucu ortaya çıkmış olmazmı sizcede.

Not: Bu sadece bir beyin firtınası, GÜVENLİK konularını hariç tutuyoruz amaç sadece olurmu olmaz mı diye zihin yormak 😂😂😂

Gerekli görlürse konu Geyik bölmüne taşınabilir

googleasistan
webimgo

hava15 hava15 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 204
  • Beğeniler 17 / 46
  • Ticaret 4, (%100)
Elinde patlamasını istemiyorsan telefonunun başka bir yol bul.

sercey sercey Çözümeks Web Tekn. Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Programcısı
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 12 / 30
  • Ticaret 6, (%100)
Arkadaşın dediği gibi, sürekli olarak işlemci kullanımlarında soğutma gerekecektir.

4G'nin ping süreleri fiber hatlarla kıyas edilmez ayrıca. Tabi ana hatta yedek bağlantı olarak kısa süreliğine kullanılabilir.

Ancak 5G geldiğinde değerlendirilebilir bu düşünce.

Bu arada ARM işlemcili bilgisayarlarla (bir nevi cep telefonu donanımları gibi) bu işi gayet hesaplı şekilde yapan firmalar var. Scaleway diye aratırsan ulaşabilirsin.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
hava15 zaten böyle bir planım yok, hali hazırda vps kullanıyorum. Sadece kafa yormak amaçlı bir konu. 😂

sercey evet soğutma işi sıkıntı olacaktır. Gecikme olayı hattın durumuna bağlı tabiki 20-40ms arası iş görür yinede.

Arduino denen elektronik programlana bilir kartlar var. Bu kartlara sim modülü, ethernet modülü vs. takılıyor. Bukartlar ilede yapanlar var bu işi gördüğüm kadarıyla. Avuç kadar bir kart.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al