lostyazilim

Badem Bahçesi Yapmak

3 Mesajlar 376 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Merhaba arkadaşlar ;

Bir kaç aydır aklımda olan bir fikri sizinle paylaşmak istiyorum Ankara'da yaşıyorum fakat normalde Çorum'un bir köyünde oturuyordum Ankara'ya taşındım ama annem babam köydeler. Baya zamandır araştırıyorum sonradan bu kadar kolay olmamalı diyorum içimden. Bizim oralarda köy çok hızlı göç verdiğinden dolayı çok ucuz fiyatlara sahip olabilirsiniz sadece kendimizin olan zaten 100 dönümden fazla arazimiz var ama hepsi farklı yerlerde bende düşündüm bir yerde aralarında tarlalar var ama çoğunlukla bizim aradaki tarlaları da dönümü 250 ₺ den 100 dönüm alsam. En fazla 25.000 ₺ para tutar ( çoğunlukla bizim olan tarlalar olduğu için dedim ). Bademin nerede yetiştirişdiğini araştırdım benim seçtiğim toprak fazlasıyla karşılıyor bir kaç video izledim sulamadığım halde ağaç başı ortalama 10 kilo alıyorum 5. sene diyor. Seyrek dikersem eğer 1 dönüme 40 fidan dikiliyor sık dikersem 80 fidan dikiliyor, ikisinin arası 50 fidan düşündüm dönümüne 5.000 tane fidan ediyor. Tüplü fidan alacağım için zaten tutmama olasılığı çok az , bu iş için ayıracak param var eğer hibe destekli ve faizsiz kredi verirse devlet ondan da yararlanırım hemde her dönüm için 100 TL destek alıyormuşum (toplam destek dönüm başı 150 TL falan oluyor) destekleri hiç saymıyorum onları masraflarda kullandım diyelim. Ben bu ağaçlar büyüyene kadar sulamasını da yapacağım gübesini de vereceğim ne gerekiyorsa yapacağım. 3. senesinde 2-3 kilo veriyormuş , kilosu 8-10 tl arasında değiştiğini öğrendim 2 kilo verse ortalama ve 8 tl den satsam 10 ton = 80.000 ₺ para yapar. 5. senesinde 10 kilo verdiğini düşünürsek 50 ton = 400.000 ₺ yapar. 100.000 ₺ ile masraf + sigorta + işçi çalıştırsam bana 300.000 ₺ kalıyor. Sigortasını yaptıracağım için eğer ürün hasat edemezsem zaten belli bir oranında para alıyormuşum devletten. Hesap edemediğim yerleri bu işlerden anlayan birisi yorum yaparsa sevinirim.

wmaraci
reklam

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Bu işlerden çok anlamıyorum ama topraklarınızdan numune alarak analize gönderin. Analiz sonuçları ile bademin yetişeceği toprak değerlerini karşılaştrın.

Onun haricinde toprağı sürme öasrafları ilaç ve sulama da ciddi bir masraf. Bu öasrafları kalem kalem bilen kişilerden edinin.

Masraflar çıkınca dediğinize yakın bir kar elde edebilirsiniz bence. Ben de 5 yıl içerisinde yapmayı planlıyorum çiftçilik.

Toprakla uğraşmak insanla uğraşmaktan çok daha huzurlu bir iş.

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
impjix , Dediğim yerden su çıkıyor eğer çıkarabilirsem su deposu yapacağım önce orayı dolduracağım sonrasında damla sulama yöntemini her yerine kuracağım masrafların çok olacağını tahmin ettiğim için 100 bin liradan fazla masraf koydum. Dediğiniz çok mantıklı numune götürüp analiz ettireceğim ve işi bilen birisinden yardım alacağım birde devlet desteklemeleri gibi desteklemelerden daha iyi yararlanmam için oradan birisi ile tanışacağım yakından takip edeceğim. Yorumunuz için teşekkür ederim.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al